Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș marchează 45 de ani de la inaugurarea primei expoziții

Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară, invită publicul interesat la vernisajul expoziției Ethno Anniversarium 45, care va avea loc joi, 20 iulie 2023, începând cu ora 17:00, în Clădirea Pavilionară a Muzeului.

În cadrul evenimentului de aniversare a celor 45 de ani de activitate a muzeului, va fi prezentată o parte din patrimoniul muzeului, obiecte de ceramică, lemn, textile, obiecte de cult, elemente de patrimoniu internațional. De asemenea, expoziția Ethno Anniversarium va evidenția secvențe din activitățile derulate între anii 1978-2023, iar membrii Coralei Armonia din Baia Mare vor susține un mini-recital pentru a completa imaginea acestui eveniment unic.

„La ceas aniversar, derulăm cu nostalgie, dar și cu bucurie, file din istoria muzeului și dorim să împărtășim cu dumneavoastră profunda noastră reverență față de cei care și-au adus contribuția la crearea, păstrarea și valorificarea unui inestimabil patrimoniul cultural”, a transmis Monica Mare, manager Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *