Nicolae Ciucă, în Baia Mare: ”Nu putem să spunem că în România nu se poate întâmpla ce s-a întâmplat în Polonia”

„Nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia, este foarte greu de previzionat, este greu de anticipat un astfel de eveniment”, a declarat astăzi premierul Nicolae Ciucă, întrebat dacă România ia măsuri suplimentare în județele de graniță.

„În acest moment este o situație care încă are un efect emoțional și este normal să fie așa pentru că au murit oameni. Este o problemă care ține efectiv de măsurile care se iau la nivelul Ministerului Apărării Naționale și nu aș vrea să anticipez măsurile care sunt probabil în analiză.”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul a fost întrebat, la Baia Mare, dacă România ia măsuri suplimentare în județele de graniță în urma incidentului din Polonia.

„Partea aceasta de siguranță, eu pot să vă spun că, așa cum de fiecare dată am avut posibilitatea și acum susțin că, prin tot ceea ce facem la nivelul Guvernului, împreună cu aliații, nu facem altceva decât să luăm toate măsurile astfel încât să nu avem astfel de evenimente.

România este o țară sigură. Sigur, nu putem să spunem că nu se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat în Polonia, este foarte greu de previzionat, este greu de anticipat un astfel de eveniment.

Nu vreau să vă spun acum că suntem în măsură să dispunem de mijloace tehnice să prevenim orice astfel de situație. Este imposibil”, a mai declarat premierul astăzi.

Doi oameni au murit în explozia produsă marţi în localitatea Przewodów, situată în sud-estul Poloniei, în apropierea frontierei cu Ucraina.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *