O donaţie a Asociației „Oameni buni” a ajuns la Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș Baia Mare

Cu inima deschisă și cu recunoștință, Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș Baia Mare primește o generoasă donație din partea Asociației „Oameni buni”. Această donație constă într-o colecție de tablouri, fiecare aducând cu sine o poveste de viață. Aceste tablouri vor completa spațiul nostru, aducând luminozitate și inspirație în fiecare colț al Laboratorului de Radioterapie din cadrul spitalului.

De multe ori facem alegeri în viață și de multe ori suntem inspirați. Le putem corecta sau le putem lăsa în urmă. Ce facem însă cu alegerile pe care soarta le face pentru noi? Da, încercăm să le păstrăm pe cele care ne fac fericiți dar, mai ales, să ne adunăm forțele pentru a le înfrunta pe cele care, ca un tsunami, ne destabilizează structura umană și armonia. Nu suntem de piatră, în fiecare dintre noi sălășluiește un amestec de fragilitate, trăiri, sentimente, grijă pentru propria persoană și chiar un pic de tristețe. Și ne place viața, cu bune și cu rele. Pentru că viața va rămâne mereu un miracol și o promisiune. De aceea suntem datori să răspundem cu forță încercărilor ei, să aruncăm cioburile ei pentru a nu ne tăia în ele și să creăm modele noi de viață.

Să ne reinventăm pentru a putea merge cu demnitate mai departe. Și forța și curajul nostru trebuie să îi inspire și susțină pe cei ce vor trece prin aceleași situații, astfel încât lupta, mai ales contra bolii, să se finalizeze cu victorie.

Toată stima pentru prieteni noștri din Asociația „Oameni buni”, care trec cu fruntea sus sfidând diagnosticul de CANCER! Toată stima pentru ceea ce sunt, fac și simt și pentru lupta lor! Pentru că au arătat că se poate și pentru că oferă atât de mult sprijin celorlalți. Nu ezitați să apelați la el! Este extraordinar să îți pictezi cicatricile oncologice. O poate face toată lumea? NUUUUU!!!!! Și nici nu trebuie, și nici nu este acesta scopul. Scopul este să fim uniți și demni, să găsim soluții și resurse pentru a fi învingători și pentru a transforma timpul în aliatul nostru.

Femeile care au trecut prin experiența dificilă a unei operații pentru cancerul de sân au fost transformate în adevărate opere de artă în cadrul proiectului (On)Cool Art -body painting pe cicatrici oncologice (proiect început în 2019 și derulat anual). (On)Cool Art este o poveste: “E povestea speranțelor, acoperite de culoare și lumină. E despre oameni, nu despre cicatrici. Și despre alegeri. O poveste frumoasă, a bucuriei renăscută din tristețe și din durere. A unui drum. O poveste fără de sfârșit, a celor ce luptă pentru supraviețuire și-a lucrurilor bune și frumoase care li se întâmplă, de-a lungul acestui drum lung și anevoios”.

Anual se pictează minim 8 persoane pe cicatricile dobândite în urma tratamentului. Sunt în total pictate de-a lungul timpului 26 modele, respectiv 26 de tablouri și sunt expuse acolo unde sunt primite cu brațele deschise. Cu o dorință vie în suflet ca cei care vor vizita expozițiile de tablouri (On)Cool Art să înțeleagă mesajul: Există viață și după diagnosticul oncologic! Prin talentul și pasiunea artiștilor, fiecare femeie și-a găsit locul într-un tablou care îi reflectă frumusețea și puterea interioară. Aceste picturi nu sunt doar opere de artă, ci și simboluri ale rezilienței și speranței, inspirând pe toți cei care le privesc. În spatele fiecărui portret se află o poveste de curaj și determinare, iar aceste picturi aduc recunoaștere și respect pentru lupta împotriva cancerului de sân.

„Suntem profund recunoscători pentru gestul generos și pentru sprijinul continuu adus comunității noastre. Mulțumim din suflet pentru donație!!!.Astfel de gesturi ne inspiră și ne oferă forță și speranță!” – manager Oros George Alexandru.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *