Parcul tehnologic Cuprom – motorul diversificării și creșterii economice a Municipiului Baia Mare

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare: “Principalul nostru obiectiv este să-i respectăm pe cei care au generat în Municipiul Baia Mare dezvoltare economică, și care pun pâinea pe masă pentru foarte mulți  cetățeni ai orașului, iar aici doresc să atrag atenția asupra unei așa-zise fumigene care din perspectivă legală oricum nu stă în picioare.

Am văzut o inițiativă de constituire a unei societăți pe acțiuni de administrare a unui parc industrial unde deocamdată nu există niciun teren, societatea administrată trebuie să fie o societate care să înglobeze proprietarii terenurilor, terenuri care nu există astăzi și vreau să vă spun următorul lucru și poziția mea referitoare la parcurile industriale: Nu cred în parcurile industriale la modul general, mai ales cele făcute ca și o umbrelă unde să nu specificăm nimic. Cu această abordare o să-i omorâm pe cei care au investit de-a lungul timpului și care sunt oameni de afaceri, societăți autohtone și capital local. Spre exemplu, dacă realizăm un parc industrial între Aramis și Italsofa și nu dăm nici un specific acelui parc industrial, ne vom trezi cu o altă societate producătoare de mobilă care se va așeza în zonă, va beneficia de facilități și va prelua resursa umană adunată, crescută și învățată foarte greu, punând în genunchi acești investitori și favorizând alții care nu au făcut absolut nimic pentru Municipiul Baia Mare. Invit așadar Consiliul Județean să respecte legalitatea și de asemenea să țină cont de faptul că orice inițiativă care atinge din această perspectivă municipiul Baia Mare trebuie să aibă un specific foarte clar, care să nu afecteze societăți comerciale care funcționează în Municipiul Baia Mare, în care s-a investit și care înseamnă coloana vertebrală, osatura dezvoltării economice a municipiului.

Primarul Cătălin Cherecheș dorește preluarea platformei Cuprom și realizarea unui Parc Tehnologic.

“Noi am invitat Consiliul Județean să se asocieze cu municipiul în preluarea platformei Cuprom, pentru a investi împreună într-un parc tehnologic, pentru că pe noi ne interesează înalta tehnologie, ne interesează să dăm un specific municipiului, să creștem sau să diversificăm nivelul economic, tehnologic și industrial al municipiului, fără să uităm vreun moment că niciun fel de activitate economică nu se poate realiza fără educație. Aici mă întorc la ceea ce înseamnă învățământ tehnologic, respectiv la învățământul superior. Atâta vreme cât cei care sunt astăzi la guvernare și care au distrus acum 10 ani Universitatea de Nord nu vor repara acest lucru, respectiv nu vom investi și noi și Consiliul Județean într-o zonă care să ajute la dezvoltarea specificului economic al municipiului, facem degeaba diverse hârtii”. a spus primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *