Patriarhul Daniel recunoaște că s-a vaccinat anti-Covid, fără a preciza când și cu ce vaccin. Recomandă credincioșilor “să urmeze sfatul medicilor”.

Patriarhul Daniel a afirmat, la insistențele reporterilor, că s-a vaccinat. Precizările Patriarhului au avut loc pe holul Parlamentului, după ședința solemnă a legislativului. Este pentru prima dată când liderul Bisericii admite public că s-a imunizat împotriva Covid: ”Sigur, m-am vaccinat, gata. Toate datele sunt confidențiale”, a precizat acesta, fără a spune cu ce ser s-a vaccinat. A fost întrebat și dacă s-a vaccinat cu două doze, răspunzând doar “nu”.

Enoriașilor, Patriarhul Daniel le recomandă ”să asculte sfatul medicilor”.

Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, a transmis ulterior și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, citat de Hotnews.

Este cunoscut faptul că de la debutul pandemiei, Biserica a evitat să ofere un îndemn clar la vaccinare, ci doar a îndemnat de cele mai multe ori la ascultarea sfatului medicilor. Au fost numeroase situații în care anumiți preoți s-au poziționat împotriva vaccinării și chiar au negat existența pandemiei. De exemplu, recent, autoritățile au demarat o anchetă în cazul unor preoți reclamați de credincioși că le-au cerut persoanelor vaccinate să plece din biserică, iar celor care purtau mască de protecție să renunțe la aceasta. 

Un alt exemplu este cel al Arhiepiscopului Teodosie. Recent, acesta a pledat, la un post de radio, ”împotriva acceptării obligativității vaccinului, deoarece nu este asumat de nimeni”. Patriarhia a respins poziția acestuia: ”Îndemnul unui cleric împotriva vaccinării e ferm dezavuat de Biserică. Fiecare este dator să asculte exclusiv de sfaturile medicilor”.

Foto: Inquam / Octav Ganea

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *