PERCHEZIŢIE DOMICILIARĂ: ARMĂ DE FOC, TROFEE, COARNE DE CERB, CARNE DE VÂNAT. DAR ŞI CAPCANE GĂSITE ÎN CASA UNUI BĂRBAT DIN IADĂRA

Azi, 07 februarie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza localității Iadăra, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de uciderea animalelor cu intenție fără drept.

În urma percheziției efectuate la domiciliul unui bărbat de 44 de ani, polițiștii au identificat și ridicat o armă de foc cu două țevi cu calibru de 12 mm, două trofee, șase coarne cervide și șase kg de carne cu privire la care există suspiciunea că sunt rezultatul unor acte de braconaj.

De asemenea, în curtea bărbatului au fost identificate cinci capcane funcționale montate pentru capturarea animalelor sălbatice.

Bunurile ridicate în cauză urmează a fi expertizate, iar în funcție de rezultatul acestora vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de uciderea animalelor cu intenție fără drept fapte prevăzute de articolul 25 al. 1, lit. a din Legea 215/ 2004, nerespectarea regimului armelor și munițiilor fapte prevăzute de articolul 342 Cod Penal și braconaj faptă prevăzută și pedepsită de articolul 42 din Legea 407 / 2006, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *