PNL Maramureș face apel la o campanie electorală curată și condamnă public atacurile personale lansate de PSD Maramureș la adresa lui Ionel Bogdan, candidat la funcția de primar al municipiului Baia Mare: „În toate sondajele conduc detașat, iar asta îi panichează. Se tem că rămân fără acces la banul public. Să dea în mine cât vor, dar să nu îndrăznească să îmi atace familia și colegii care mă susțin!”

Președintele Consiliului Județean și al PNL Maramureș, Ionel Bogdan, candidat la funcția de primar al municipiului Baia Mare la alegerile locale din 9 iunie, este ținta unor atacuri publice lansate de PSD Maramureș. În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri, 26 aprilie 2024, Ionel Bogdan a condamnat public acest tip de campanie, făcând apel la decență și subliniind că liberalii vor duce o „bătălie” axată pe idei, proiecte și soluții pentru problemele comunităților, în a cărei prim plan va fi dialogul cu cetățenii. 

„Nu am făcut niciodată atacuri personale și plângeri penale pentru contracandidați. Unii nu înțeleg ce înseamnă onestitate, omenie și bun simț. Sunt tată, soț, om cu frică de Dumnezeu, nu doar de ochii lumii, ca și alții. Sunt un om care se ține de cuvânt, pentru care comunitatea este cea mai importantă. Asta dovedesc zilnic de când sunt implicat în viața politică și administrativă. Pentru fiecare poziție pe care am avut-o de-a lungul timpului, mi-am dorit să mă pot uita în ochii oamenilor cu încredere și fără să-mi fie rușine, să mă uit în ochii copiilor mei fără rușine. 

Adversarii mei au început o campanie murdară, așa ca și ei, pe care eu nu mi-am dorit-o, însă, nu mă voi lăsa călcat în picioare, nici eu, nici familia mea, nici colegii mei din Partidul Național Liberal! Campania este despre idei, dezbateri, nu despre a băga în mocirlă familiile. Am văzut manifestările lor în ultima vreme, însă, eu nu pot și nu vreau să mă cobor așa jos cum o fac ei.

Transmit un mesaj foarte clar celor de la PSD Maramureș: dacă vor continua să îmi atace în diferite cercuri familia, colegii, la nivelul la care au început, vor fi repercusiuni!”– Ionel Bogdan, candidat la funcția de primar al municipiului Baia Mare. 

Ionel Bogdan conduce detașat în toate sondajele de opinie comandate de principalele formațiuni politice.

Liberalii maramureșeni consideră că motivul atacurilor îl reprezintă rezultatele diverselor sondaje de opinie realizate de majoritatea formațiunilor politice, care îl dau favorit pe Ionel Bogdan pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare.

„Sunt disperați să prindă funcții publice, să-și mențină cercurile de interese, să mențină contracte din banii publici la prețuri de cinci ori mai mari ca în alte orașe. În toate sondajele sunt pe primul loc, deoarece oamenii au văzut că am pus Maramureșul pe primul loc și vreau să pun și Baia Mare pe primul loc. 

Aș vrea să ne spună ei care sunt rezultatele lor. Nu au curajul să prezinte un raport public, când acesta este despre grupuri de interese, scene, când nu au depus proiecte pe fonduri europene, a trebuit eu să dau drumul la toate proiectele importante” – Ionel Bogdan, candidat pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare. 

Social democrații au descoperit abia în ultima vreme că în Baia Mare sunt probleme și oamenii sunt nemulțumiți. 

„Azi vine domnul viceprimar și ne spune că sunt probleme în oraș. Da. Știm. Tot municipiul Baia Mare este în paragină. Am văzut toți că Baia Mare a pierdut 70 de milioane de euro din fonduri europene! Că nu au fost în stare în 7 ani de zile să implementeze proiecte cu finanțare europeană! Au adus ZERO fonduri europene într-un mandat la Consiliul Județean Maramureș, înaintea mea, versus 600 milioane de euro în trei ani și jumătate, în mandatul meu. Despre asta este vorba! 

Vorbea viceprimarul că acum începe ordinea și siguranța publică în Baia Mare. Până acum unde ați fost?! Nu erați în Baia Mare?! Ați fost în concediu la Primăria Baia Mare? Pe banii băimărenilor?!” – Ionel Bogdan, candidat la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Baia Mare și Maramureșul se pot dezvolta numai cu o administrație liberală. 

Proiectele și investițiile generate de Ionel Bogdan la Consiliul Județean, care au pus Maramureșul pe drumul dezvoltării, trebuie și pot fi continuate prin Gabriel Bogdan Ștețco, administratorul public al județului, susținut de PNL Maramureș la alegerile locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Municipiul Baia Mare, care stagnează de câțiva ani, poate fi relansat numai de către o administrație liberală, care să atragă fondurile necesare și să gestioneze corect investițiile, generând stabilitate, încredere și dezvoltare în Baia Mare. 

„Acum e nevoie de o nouă abordare, de oameni care să pună Baia Mare și băimărenii pe primul loc, de oameni care să se dedice pentru absorbția de fonduri europene, care să se ocupe de rezolvarea problemelor din Baia Mare, de dezvoltarea municipiului Baia Mare din punct de vedere economic, social, cultural, sportiv, infrastructural. 

Eu voi face o campanie dedicată oamenilor, voi merge în cartiere, voi discuta pe proiecte și pe problemele pe care le au oamenii. Dacă sunt candidați care au alte obiective, dragi băimăreni, dragi maramureșeni, vă rog să fiți atenți.

Vrem să întreținem acest sistem bolnav în Baia Mare sau vrem să facem o schimbare? Eu am intrat în această competiție electorală să facem o schimbare. Vă invit să fiți alături de mine, de noi, de echipa de consilieri, de colegii mei din Partidul Național Liberal, să vedeți că putem face o schimbare în Baia Mare, să avem mai multe oportunități, nu doar griji și nevoi!” –  Ionel Bogdan, candidat la funcția de primar al municipiului Baia Mare. 

Biroul de presă
PNL Maramureș 

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *