Poliția angajează peste 1300 de luptători în Forțele Speciale

Poliția Română angajează peste 1300 de luptători în Forțele Speciale. Este, probabil, vorba de unitatea SIAS (Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale) din cadrul Poliției Române. Un anunț în acest sens a fost postat pe internet.

„Locurile pentru următoarea sesiune organizată în luna martie vor fi în număr de 1304”, precizează anunțul. Testele psihologice sunt cele care se dau în școlile de ofițeri și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne. Se dă și examen la Limba Română și la Limba Engleză.

Anunțul postat pe internet nu dezvăluie ce probe sportive se cer la admitere. Se poate presupune că ele sunt cel puțin echivalente cu cele de la admiterea studenților în Academia de Poliție. Potrivit unui anunț transmis, la finalul anului trecut, de Sindicatul Europol, la admitere se dă și o probă de tragere cu pistolul. Era vorba, la acel moment, de concursul din decembrie 2021.

Ce sunt Forțele Speciale ale Poliției Române

Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale este o unitate centrală a Poliției Române care gestionează activitatea cunoscută sub conceptul de intervenții și acțiuni speciale.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunța recent că Ministerul are un deficit de circa 30.000 de oameni. Există și militari care au fost angajați în MAI pe perioadă determinată, pentru perioada stării de alertă. Aceștia au provenit din sursă externă. Astfel de cazuri sunt la Jandarmerie și la IGSU (pompieri). Nu este clar ce va face Ministerul de Interne cu acești angajați, dacă starea de alertă în România va înceta.

Cel puțin la nivelul ISU București Ilfov s-a propus ca angajații pe perioadă determinată să fie angajați pe perioadă nedeterminată.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *