Premiera spectacolului CĂSĂTORIA și programul secției Păpuși

Săptămâna aceasta, Secția Dramă a Teatrului Municipal Baia Mare va prezenta în premieră, spectacolul ”Căsătoria”, după N.V. Gogol, în regia lui Mihai Gligan. Scenografia este semnată de Mihai Vălu, iar din distribuție fac parte actorii Sanda Savolszky, Wanda Farkaș, Inna Andriuca, Eduard Bîndiu, Andrei Dinu, Dan Cordea, Mircea Gligor, Raul Hotcaș, Rodica Pașca, Alex Macavei și Andrei Han.

Premiera este programată vineri, 13 mai, de la ora 19.00, la sala mare – cu publicul pe scenă, prețul unui bilet fiind 25 lei. 

Despre spectacol: Mai mulți pretendenți și o fată de măritat își dau întâlnire. E vremea pețitului și fiecare își etalează intențiile și pretențiile. 

Spectacolul nu își propune să facă o demonstrație despre binefacerile căsătoriei, ci ține să ne arate fața ascunsă a acesteia. E un joc de lumini și umbre în care gândurile, îndoielile, temerile ies la suprafață și tulbură ordinea firească. Alegerea partenerului e o adevărată bătălie. Ce spune rațiunea poate să nu fie pe placul inimii. A renunța la o parte din tine înseamnă și renunțarea la liniștea interioară.

Dar dincolo de toate acestea, spectacolul te cucerește prin maniera realist-magică a interpretării textului, prin metafore hazlii și fermecătoare, prin insinuări atent studiate. Comicul ia naștere din situații imprevizibile și replici scânteietoare. După aproape două secole, Gogol ne mai face încă cu ochiul. Un spectacol de văzut și revăzut.

Următoarele reprezentații vor avea loc în 15, 21 și 28 mai, de la ora 19.00, prețul biletelor fiind 20 lei și 10 lei pentru categoriile care beneficiază de reducere (elevi, studenți, pensionari).

Spectacolul ”Căsătoria” este realizat în parteneriat cu Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș – Bolyai din Cluj Napoca.

Sâmbătă, 14 mai, de la orele 10.00 și 11.30, micii spectatori alături de însoțitorii lor sunt așteptați la spectacolul ”Locomotivioara leneșă” de S. Marsek, regia Kovacs Ildiko. 

Din distribuție fac parte actorii Irina Oțoiu, Liliana Voș, Camelia Blidar Strat, Ruxandra Lăzărescu, Iulian Bulancea, Vlad Crișan.

O poveste despre cum începem noi, micii oamenii, să cunoaştem lumea înconjurătoare, despre curiozităţile vieţii, despre jocuri, despre relaţiile pe care trebuie să le dezvolţi cu cei din preajma ta, spusă şi traită de micuţa locomotivă, împreună cu cei care vin să vadă acest spectacol.

Spectacolul se joacă la sala Teatrului de Păpuși. Durata: 60 minute / Preț bilet: 7 lei

Prețul biletelor la spectacolele teatrului: 

  • 7 lei ( 10 lei premieră) la secția Păpuși,                              
  • 20 lei preț întreg și 10 lei preț redus (pentru elevi, studenți și pensionari) la secțiile Dramă și Revistă / 25 lei la premieră

Informații și rezervări: tel. 0736216437 (Dramă și Revistă) și 0730270926 (secția Păpuși)Program casierie:
Marți – Sâmbătă 12.00 -13.00 / 18.00 -19.00
Duminică 18.00 – 19.00
Programul rezervărilor telefonice:
Luni – Vineri: 11.00 – 16.00
Sâmbătă: 12.00 – 13.00

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *