Primarul Cherecheș cere VITAL să scadă facturile de pe luna iunie băimărenilor ce s-au trezit fără apă pe timp de caniculă

Băimărenii afectați de lucrările de reparații executate de Vital zilele trecute, vor primi o reducere de 30% la factura aferentă lunii iunie.

În urma unor ample lucrări de reparații executate la conducta magistrală DN 800 mm, băimărenii care locuiesc în cartierul Vasile Alecsandri, dar și cei care domiciliază pe străzile Țebea, Târgului, Aleea Serelor, Aleea Expoziției, Sebeșului, Vrancei, Chioarului, Codrului, Arieșului (blocuri și case), Cărămizilor, Forestierului, Gordanului, Oborului, Hortensiei, B. Șt. Delavrancea, Rozelor și Florilor nu au beneficiat de serviciile de furnizare a apei potabile oferite de societatea Vital SA timp de două zile. Mai mult, după reluarea furnizării apei potabile, pentru o scurtă perioadă de timp, cetățenii s-au plâns de calitatea apei. Ca urmare a acestei situații, din inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, facturile pentru luna iunie emise pentru cetățenii care locuiesc în zonele mai sus menționate și care au fost afectați de lucrări vor fi reduse cu 30%. Lucrările au fost programate să se desfășoare pe parcursul nopții de 24 /25 iunie, astfel încât impactul acestora să fie unul redus, însă complexitatea intervenției a făcut necesară prelungirea intervalului orar de intervenție prevăzut, iar acest fapt a provocat neplăceri cetățenilor.

“Am solicitat conducerii societății Vital SA reducerea cu 30% a facturilor pentru luna iunie pentru cetățenii din Baia Mare care au fost afectați de executarea acestor lucrări. Nu au furnizat apă potabilă conform prevederilor contractuale, mai mult, au depășit limitele de timp alocate reparațiilor, fapt care a provocat un grad considerabil de disconfort băimărenilor care locuiesc în cartierul Vasile Alecsandri și în alte zone apropiate, cu atât mai mult cu cât lucrările au coincis cu o perioadă caniculară. Este un lucru care ține de respectul față de băimărenii, respectiv de faptul că nu este normal să fie plătite anumite servicii atunci când ele nu sunt oferite la standardele contractuale”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *