PRIMUL CAZ: Deținut depistat pozitiv Covid19 la Penitenciarul Baia Mare. A fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava

Informații pe surse ne-au venit de la Penitenciarul Baia Mare. Acolo, vineri seara se pare că ar fi fost descoperit primul caz de Covid19 la un deținut. Acesta ar fi fost testat pozitiv în urma unui test rapid. Persoana privată de libertate a fost transportată la Spitalul de Boli Infecțioase unde rămas internată până la aflarea rezultatului P-CR.

În această seară, sursele noastre spun că testul P-CR a fost pozitiv. Deținutul va fi transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare la Spitalul Penitenciar Jilava.

COMUNICAT OFICIAL

Un deținut custodiat de către Penitenciarul Baia Mare a fost confirmat pozotiv SARS-Cov-2. În conformitate cu planurile de măsuri aplicabile la nivel penitenciar și, implicit, la nivelul Penitenciarului Baia Mare, acesta a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, în vederea acordării conduitei terapeutice optime.

Unitatea a informat D.S.P. Maramureș și s-au luat toate măsurile specifice de intervenție și prevenție. Camera și secția de deținere au fost nebulizate. În urma testării rapide, a reiesit ca ceilalți deținuți din cameră sunt negativi, aceștia fiind, în continuare, supravegheați din punct de vedere medical.

De la începutul pandemiei, acesta este primul caz, confirmat pozitiv, în rândul persoanelor private de libertate. Astfel, prin eforturile continue în ceea ce privește prevenția și aplicarea măsurilor specifice, Penitenciarul Baia Mare se situează printre ultimele unitati din  sistemul penitenciar cu astfel de cazuistică. 

În prezent nu sunt alte probleme la nivelul unității.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *