Raed Arafat a explicat ca ar putea fi necesară și o a treia doză de vaccin.

În cadrul unui interviu acordat în cursul zilei de sâmbătă, Raed Arafat a declarat că la ora actuală România se află în aceeași situație în care a fost în lunile octombrie, noiembrie și decembrie, cu câte peste 5.000 de cazuri pe zi.

Șeful DSU spune că la ora actuală au fost vaccinați 1,3 milioane de români, iar pentru a putea să începem să stăm liniștiți ar trebui să fie vaccinați 10 milioane de oameni.

Acesta a mai spus, în contextul procesului de vaccinare, că este nevoie să fie vaccinați chiar și cei care au avut COVID-19 la 90 de zile de la vindecare.

Arafat a mai explicat că s-ar putea să ajungem să avem nevoie de o a treia doză de vaccin.

În ceea ce privește reținerea celor care la ora actuală o au față de vaccinare, Arafat a spus că oamenii își schimbă opiniile și că este sigur că și aceia vor ajunge să se vaccineze.

Despre vaccinul Sputnik V, șeful DSU a spus că România nu îl are în vedere și doar vaccinurile care vin prin Uniunea Europeană iar despre vaccinul Johnson & Johnson, care a fost recent aprobat în SUA, acesta a spus că atunci când va fi aprobat și de autoritatea europeană, România îl va folosi.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *