România va afla în luna decembrie dacă este primită sau nu în Spațiul Schengen

România va afla, în cadrul unei ședințe privind extinderea spațiului european care va avea loc în luna decembrie, dacă va fi primită sau nu în Schengen. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul PSD Victor Negrescu, care mai afirmă că a mai obținut susținerea colegilor europarlamentari pentru a chema la o dezbtare instituțiile cu rol n acest procesa.

„Am obținut sprijinul unui număr important de deputați europeni pentru a chema în plenul Parlamentului European reprezentanții Consiliului UE și Comisiei Europene la o dezbatere cu privire la aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen.

Conform demersului, cele două instituții trebuie să prezinte urgent un calendar de aderare la Schengen și, totodată, să precizeze dacă în luna decembrie, conform solicitării făcute de semnatari, va fi supusă la vot extinderea spațiului european de liberă circulație.

Peste 50 de eurodeputați din toate grupurile politice pro-europene au susținut acest demers important pentru țara noastră, astfel încât este îndeplinit criteriul tehnic pentru ca procedura parlamentară specifică să fie declanșată și, în consecință, să existe o dezbatere în plenul Parlamentului European.

Prin această inițiativă, Parlamentul European demonstrează încă o dată faptul că este instituția europeană care a susținut constant aderarea României la spațiul Schengen.Le mulțumesc tuturor colegilor mei, din delegația română, precum și celor din alte state membre, din toate grupurile politice, pentru sprijinul oferit. Am demonstrat că pentru interesul României și principiile europene reușim să fim uniți”, a transmis europarlamentarul Victor Negrescu.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *