Rustic – 30 de ani în domeniul construcțiilor

Firma de construcții Rustic celebrează zilele acestea 30 de ani de activitate. Compania are un portofoliu vast, care cuprinde case și cabane din lemn, biserici de lemn, restaurări monumente istorice din piatră, lemn și zidărie, tâmplărie interioară și exterioară din lemn, terase, foișoare, șarpante și lucrări speciale.

Înființată în 1991, firma deținea la crearea sa câțiva ani buni de experiență în domeniul construcțiilor, fiind o afacere de familie. Născută în Maramureș, un loc care poartă simbolurile eternității și ale tradiției, firma Rustic și-a creat cu timpul un “repertoriu” demn de laudă, întins nu doar pe suprafața României, cât și a Europei.

Experiența de 30 de ani a adus pe tot acest parcurs numeroase premii, diplome și recunoaștere națională și internațională. Astăzi, Cornel Cușner, fondatorul firmei Rustic, își vede materializate gândurile îndrăznețe și voința pe care o avea de tânăr, de pe vremea când lucra alături de tatăl sau în Suciu de Sus.

Dezvoltarea, inovarea și pasiunea pentru această industrie au condus către executarea unor construcții unicate, durabile și de calitate. Până în prezent, compania Rustic a realizat peste 100 de biserici noi și restaurate, aproximativ 100 de case și foișoare și se îndreaptă încet dar sigur către un număr de aproape 50 de lucrări de restaurare.

Printre cele mai recunoscute și admirate proiecte ale firmei Rustic amintim: Restaurare Piața Cetății și Turn Ștefan (Baia Mare), Restaurare Bastionul Măcelarilor (Baia Mare), Casa de Cultură Baia Sprie, Biserica din lemn din Geneva (Elveția), Biserica din Mizil (una dintre cel mai înalte biserici de lemn din România), Restaurare și consolidare Ecluză Timișoara Piața 700, Restaurare Colonada de la Buziaș și lista continuă.

Compania este totodată membru fondator al Uniunii Naționale a Restauratorilor de Monumente Istorice și al Asociației Întreprinzătorilor din Maramureș.

“Credem în calea lemnului. În poveștile pe care le au de zis monumentele istorice, în mâinile care clădesc” – Cornel Cusner, administrator RUSTIC SRL

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *