S.C. VITAL S.A. partener în cadrul evenimentului european Green Week 2021

Societatea VITAL S.A. se implică activ în numeroase acțiuni ecologice și de educare a populației pentru a contribui împreună la un mediu înconjurător cât mai curat. În acest sens, avem deosebita plăcere să anunțăm că suntem parteneri în cadrul Săptămânii Verzi Europene  (Green Week) 2021. Proiectul înscris în această acțiune are ca scop implicarea angajaților societății VITAL S.A. în colectarea  uleiul alimentar uzat, rezultat din propriile gospodării. Scopul este obținerea și păstrarea unei canalizări căt mai curate și implicit un mediu mai  sănătos! Reamintim că un litru de ulei alimentar uzat aruncat în canalizare poluează 1 milion de litri de apă. Mai mult, aruncarea uleiului alimentar uzat în mod necorespunzător – în chiuvetă sau în canalizare, înfundă și corodează țevile, crește costurile de reparații și întreținere a rețelelor de canalizare. Prevenția este mult mai ieftină decât intervenția, iar cum sănătatea nu are preț TREBUIE SĂ PREVENIM POLUAREA APELOR ȘI A SOLULUI.

Perioada de desfășurare a campaniei este stabilită pentru săptămâna 10 – 14 mai 2021. Așteptăm implicarea unui număr mare de angajați și colectarea unei cantități semnificative de ulei alimentar uzat. Aceasta va fi predată pentru reciclare centrelor specializate în acest sens, din municipiul Baia Mare.

Poluarea ne afectează pe toți – de la aerul pe care îl respirăm până la apa pe care o bem sau la pământul pe care ne cultivăm plantele. Este cea mai importantă cauză de mediu care determină multiple boli psihice și fizice, precum și decese premature, îndeosebi în rândul copiilor, al persoanelor cu anumite afecțiuni medicale și al vârstnicilor. Poluarea însă nu ne afectează pe toți în egală măsură. Persoanele care trăiesc în zone defavorizate locuiesc adesea în apropierea unor zone contaminate sau cu un trafic extrem de intens. Poluarea este, de asemenea, una dintre cauzele pierderii biodiversității. Aceasta reduce capacitatea ecosistemelor de a oferi servicii precum absorbția carbonului și decontaminarea.

Însă poluarea poate fi prevenită!

Planul de acțiune al Uniunii Europene pentru Ambiția de Reducere la Zero a Poluării reprezintă o acțiune-cheie a Pactului Verde European prevăzută pentru primăvara acestui an, care va ajuta la crearea unui mediu fără substanțe toxice în întreaga UE printr-o mai bună monitorizare și raportare, precum și prin prevenirea și remedierea poluării aerului, apei și a solului, dar  și a poluării cauzate de produsele de consum.

De asemenea, va sprijini redresarea post-COVID 19, ajutând la reconstrucția unei economii europene mai sustenabile, la crearea de oportunități de ocupare a forței de muncă și la reducerea inegalităților sociale.

Săptămâna Verde Europeană 2021 va fi dedicată „ambiției de reducere la zero a poluării”. Va examina și alte inițiative relevante ale Pactului Verde European, cum ar fi inițiativele privind schimbările climatice, viitoarea strategie privind substanțele chimice, precum și inițiativele din domeniile energiei, industriei, mobilității, agriculturii, pescuitului, sănătății și biodiversității.

Săptămâna verde europeană 2021 va reprezenta o ocazie de a realiza un dialog cu toate părțile interesate și cu toți cetățenii interesați cu privire la modul în care putem conlucra pentru a transforma în realitate Ambiția de Reducere la Zero a Poluării și de a avea un mediu fără substanțe toxice.

Green Week este un ansamblu de manifestări organizat în fiecare an de Comisia Europeană –  Direcția Generală pentru mediu. Este una dintre cele mai mari conferințe și expoziții în domeniul politicilor europene pe mediu. În acest an, tema generală este „ZERO POLUARE pentru oameni și o planetă sănătoasă„.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *