”Șezătoarea online”, o punte între generații

Seniorii voluntari și Coordonatorul Centrului de Voluntariat din cadrul proiectului ”Respect pentru bunici”, au realizat primele patru sesiuni de informare în cadrul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Baia Mare.

În cele patru sesiuni de informare, au fost atinse subiecte privind importanța Crăciunului, a postului și a șezătorii din timpul Postului Crăciunului, toate aceste informații au fost oferite tinerei generații pentru a realiza schimbul inter-generațional de resurse și idei pentru sporirea solidarității, înțelegerii și cooperării între generații.

Beneficiarii Centrului de Voluntariat au prezentat în timpul sesiunilor un pachet de cunoștințe cu privire la: alimentația din timpul Postului Crăciunului, conținutul cinei de Crăciun, tradiții din satele Maramureșului din seara de Ajun și implicit ziua de Crăciun, dar și alte informații mai amănunțite de șezătoare.

Cele două doamne voluntare care au participat la sesiunile de informare organizate cu cele patru clase: a 6-a A, a 6-a B, a 8-a A și a 8-a B din cadrul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Baia Mare și-au valorificat poveștile de viață și au evidențiat importanța bunicilor în tot ce a însemnat Postul Crăciunului și sărbătoarea Crăciunului pentru a consolida stereotipurile pozitive ale bătrâneții.

Sesiunile de informare realizate de către vârstnicii Centrului de Voluntariat și coordonatorul acestora vor continua și în luna Decembrie.

Proiectul ”Respect pentru bunici”, proiect al Municipiului Baia Mare implementat prin Direcția de Asistență Socială Baia Mare, SMIS 127397, este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *