Șoferul care a omorât doi băimăreni pe trotuar, în Ziua de Crăciun, rămâne în arest. Judecătorii au admis contestația procurorilor

În urma articolului publicat de ActualMM și alte entități de presă din județ, dar mai ales în urma valurilor de reacții ale maramureșenilor, judecătorii băimăreni și-au schimbat radical decizia cu privire situația celui ce a ucis cu mașina doi tineri pe trotuar în Ziua de Crăciun.

După ce vineri, 19 februarie, judecătorii au anunțat înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar în cazul bărbatului, la ședința de azi, 23 februarie (ora 12:00), judecătorii au admis contestația procurorilor și au prelungit măsura arestului preventiv cu încă 30 de zile.

Mai mult, surse ale ActualMM ne-au declarat că M.A. va fi transferat în cursul zilei de mâine sau poimâine la Penitenciarul Gherla, unde va rămâne în arest.

De menționat este faptul că individul nu a fost eliberat din arest pe parcursul celor patru zile dintre ședința în care s-a aprobat controlul judiciar și cea în care s-a admis contestația procurorilor, prin care se menține măsura arestului preventiv.

Prin inch pen 24/CCP/23.02.2021 În temeiul art. 425, indice 1, punctul 2, lit. a Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare împotriva Încheierii penale nr. 546/19.02.2021 a Judecătoriei Baia Mare, pe care o desfiinţează în întregime şi, rejudecând: În temeiul art. 348 Cod procedură penală, raportat la art. 207, alin. 4 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul M A S(….), pe care o menţine pentru următoarele 30 de zile. Suma de 200 lei, reprezentând onorariul parţial al apărătorului din oficiu pentru doamna avocat T S, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi 23 februarie 2021”, se arată în soluția pe scurt.

Știre inițială AICI


LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *