Strategiile din cadrul proiectului „Mara Strategy” au fost prezentate la Consiliul Județean Maramureș

Astăzi, în prezența a peste 50 de participanți, s-a desfășurat prima conferință din proiectul „MaraStrategy”, implementat de Consiliul Județean Maramureș, în cadrul căreia au fost lansate și prezentate documentele strategice ce vor fi elaborate în următoarea perioadă.

În prima parte a conferinței, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a subliniat principalele așteptări pe care executivul le are de la prestatorii care au câștigat contractele de elaborare a Strategiilor. 

„Aveți de elaborat documente de importanță majoră pentru județul Maramureș în viitorii 5, chiar 10 ani. Mă aștept să vă aplecați cu multă atenție asupra modului lor de elaborare și mai ales să aveți o abordare profesionistă, bazată pe informații și date reale din teren, precum și o consultare cât mai largă a factorilor interesați”, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

În continuarea conferinței, Claudia Breban, administrator public, a prezentat sumar proiectul „Mara Strategy”, iar ulterior fiecare prestator din cadrul contractelor încheiate, a explicat planurile de lucru privind elaborarea: „Planul de Amenajare a Teritoriului Județului”, „ Strategia sectorială Dezvoltarea și Promovarea Turismului”. Managerul proiectului, Dan Cocoșilă a rezumat principalele activități din ultima perioadă și a prezentat componenta de dezvoltare durabilă și egalitate de șanse. 

Activitățile și documentele ce vor sta la baza elaborării Strategiilor, urmează să fie discutate și dezbătute cu principalii factori interesați pe fiecare domeniu în parte.

Valoarea totală a proiectului este de 4.885.779,27 lei. În cadrul proiectului mai urmează să fie elaborate: „Planul Strategic Investițional al județului”, „Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Maramureș” și „Strategia de Dezvoltare și Promovare a Turismului în Județul Maramureș”.

Amănunte regăsiți pe site-ul proiectului: www.marastrategy.maramures.ro  unde poate fi consultat și documentul. 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *