TEZAURE ARHEOLOGICE DIN ROMÂNIA – RĂDĂCINI DACICE ȘI ROMANE

Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș participă la vernisajul expoziției ”Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”, care va avea loc la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, în data de 30.09.2021.

Expoziția se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei și al Președintelui României, Excelența Sa Domnul Klaus Iohannis. Această manifestare culturală face parte din acțiunile culturale care celebrează cei 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Spania și reunește 835 de artefacte care provin din colecțiile a 39 de muzee din România.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș participă la expoziția ”Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” cu artefacte clasate în categoria Tezaur, respectiv: două cnemide de bronz, două aplici din bronz, un vârf de suliță din fier și o cămașă din zale, piese

provenite din mormântul celtic de la Ciumești.

Expoziția ”Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” va putea fi vizitată în perioada 1 octombrie 2021 – 27 februarie 2022.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *