Trei infracțiuni rutiere comise de un băimărean

Luni, 19 iunie, la ora 23.15, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Baia Mare, au identificat pe Bulevardul Regele Ferdinand, un autoturism care avea montate numere de înmatriculare specific altui stat și care circula pe sens interzis.

S-a procedat la oprirea acestuia, iar la volan a fost identificat un bărbat de 42 de ani din Baia Mare. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Acesta a fost condus la Spitalul Județean ,,Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, autoturismul condus de bărbat nu deține asigurare R.C.A. și având în vedere faptul că nu s-a putut identifica o legătură între numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare emis de către un alt stat, există suspiciunea ca numărul de înmatriculare să fie fals, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare și plăcuța de înmatriculare.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *