Un bugetar a încasat 500.000 lei timp de 4 ani, fără să vină la serviciu!

Jurnaliștii de la Libertatea au documentat cazul unui bugetar, funcționar la Direcția Sanitar Veterinară Mureș, care a primit salariu și a fost evaluat cu ”foarte bine” dimp de 4 ani, însă nu a dat niciodată pe la serviciu. Asta, cu tăcerea și complicitatea colegilor din instituție.

Toți șefii instituției au închis ochii pentru că era vorba de fostul președinte al Autorității Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Chețan Roatiș, arată o anchetă a DNA.

În timp ce era plătit de la DSVSA Mureș, Roatiș se ocupa de afaceri.

În ianuarie 2017, după ce a fost schimbat din funcție de premierul Sorin Grindeanu, Roatiș s-a întors la DSVSA Mureș, instituție condusă atunci de Sandor Kincses. A primit un post de consilier superior tocmai în cadrul Biroului Antifraudă.

În 2018, când structura a fost desființată, Roatiș a fost mutat pe un post similar la Biroul Identificare și Înregistrare Animale din cadrul Serviciului Catagrafie, Autorizare, Înregistrare și Evidență Informatică al DSVSA.

Din 2017 și până în 2021, acesta nu s-a prezentat deloc la locul de muncă de la DSVSA Mureș. Însă era pontat lună de lună, beneficia de concedii și toate drepturile cuvenite, numele său figura pe condica de prezență, pe ordine de deplasare în controale la agenți economici, susțin procurorii.

Abia în luna aprilie 2021, un anonim își face curaj și semnalează situația procurorilor. Pe 15 aprilie 2021, DNA Mureș se autosesizează din oficiu și declanșează ancheta.

Potrivit datelor din dosar, Radu Roatiș nu se prezenta la locul de muncă de la DSVSA Mureș, pentru că era ocupat cu afacerile pe care le avea în Prahova.

Toate probele ridicate au indicat, fără dubiu, că Radu Roatiș a fost pontat și remunerat pentru toată perioada 2017-2021 fără să se prezinte la serviciu și fără să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Potrivit datelor din dosar, în cei patru ani, DSVSA Mureș i-a plătit lui Radu Roatiș 510.611 lei, deși nu s-a prezentat deloc la serviciu.

Pus în fața evidențelor, fostul președinte al ANSVSA și-a recunoscut faptele. Inculpat pentru complicitate la abuz în serviciu și fals intelectual, a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, însușindu-și în totalitate acuzațiile și achitând integral prejudiciul.

Mai multe puteți citi aici.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *