Un prim zbor al companiei HiSky din Londra la Baia Mare, anulat în această dimineață. În jur de 100 de pasageri au rămas blocați în aeroportul Stansted

Primul zbor al companiei aeriene HiSky, pe ruta Londra – Baia Mare, trebuia să aibă loc sâmbătă dimineața, însă acesta a fost anulat, peste 100 de pasageri rămânând blocați în aeroportul Stansted, în Marea Britanie. Compania aeriană nu ar fi reușit să obțină permisiunea de a zbura, deși pretinde că a solicitat autorizarea pentru acest zbor.

„Compania aeriană n-a reuşit să obţină dreptul de a zbura din Marea Britanie, deşi pretinde că a solicitat autorizare de zbor. De fapt, reprezentanţii companiei ştiau de ieri (vineri n.red.) că nu pot opera zborul şi căutau soluţii la alte companii aeriene, companii care au drept de zbor spre această ţară, respectiv, compania Tarom. Au neglijat să informeze pasagerii, practic, aceştia au aflat, azi dimineaţă, în aeroport că zborul spre Baia Mare este anulat. Compania avea obligația să anunţe pasagerii din timp că nu poate efectua zborul, oamenii să nu fie nevoiți să să afle doar la aeroport că nu mai pot ajunge în ţară”, a spus directorul agenţiei de turism Sfara Tours, Diana Iluţ, pentru Agerpres.

Ea a adăugat că printre pasagerii blocaţi sunt şi clienţi ai agenţiei sale, inclusiv fiica sa. Sfara Tours s-a ocupat de rezervări pentru aceştia.

Majoritatea pasagerilor blocaţi în aeroportul Stansted sunt români care intenţionau să petreacă sărbătorile de iarnă alături de familie.

Reprezentantul agenţiei de turism din Baia Mare a mai precizat că a fost informată printr-un mail trimis în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de compania HiSky că a fost anulat zborul spre Baia Mare, care trebuia operat de la ora locală 9,45.

Directorul Aeroportului Internaţional Maramureş, Dorin Buda, n-a putut fi contactat pentru a oferi explicaţii privind situaţia apărută.

Compania HiSky a postat sâmbătă dimineaţa pe pagina sa de Facebook un anunţ cu privire la anularea zborului programat din 18 decembrie de la Londra către Baia Mare şi Târgu Mureş.

„Zborul din Londra către Baia Mare şi Târgu Mureş, preconizat pentru data de 18 Decembrie, a fost anulat. În perioada pandemiei, CAA (Civil Aviation Authority) UK lucrează în regim limitat. Cererea noastră de procesare a zborurilor din Londra, depusă la timp, este încă în proces de aprobare – ceea ce a cauzat anularea curselor.
Compania HiSky îşi cere scuze de situaţia creată şi vă asigurăm că lucrăm intensiv pentru a găsi soluţii alternative pentru pasagerii noştri. Dacă cererea Dvs nu a fost procesată, vă rugăm să ne lăsaţi un mesaj şi vom răspunde în cel mai scurt timp. Vă mulţumim pentru înţelegere”, este anunţul postat de compania aeriană.

1 COMMENTS

  1. Nu vă e ruşine???
    Cum 100 de pasageri?
    Ştiri false şi mincinoase când eu sunt unul dintre cei la care le-au fost anulat zborul şi erau 200 pt zborul pe Baia Mare şi încą vreo 200 pt zborul de Târgu Mureş.
    Nu vă e ruşine????

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *