VIDEO – BAIATUL OPRIT DE POLITISTI CU FOCURI DE ARMA – INTERVIU IN EXCLUSIVITATE

In aceasta seara reporterii www.baiamaretv.ro alaturi de www.vasiledale.ro au reusit sa obtina in exclusivitate declaratiile tanarului de 20 de ani care a fost urmarit de catre un echipaj al Politiei Rutiere cu o seara in urma.

Fugarul a fost oprit dupa o cursa care s-a intins pe aproximativ 10 km, la sfarsitul carora, politistii angrenati in urmarire au folosit 2 focuri de arma.

Alex, tanarul de 20 de ani a declarat:Am făcut un drift la Spânzurătoare! Domnii de la Poliție m-au semnalizat să trag pe dreapta și eu m-am întors pe contrasens și am fugit de poliție. Am început să fiu urmărit de Dusterul Poliției și am apucat să fug până pe Imașului, cam vreo 10 km. Până polițiștii au tras două gloanțe, unul în aer și unul în mașină. Când am auzit glonțul în mașină atunci am tras frâna de mână și m-am oprit pe dreapta. După o urmărire foarte incitantă. Mi s-a părut periculos, dar mașina neavând numere de înmatriculare pe ea că aseara am cumpărat-o am crezut că scăpam cumva”

”Am observat un autoturism care se deplasa semi-controlat, făcând drifturi. Am efectuat semnale de oprire, iar la observarea echipajului de poliție acesta și-a schimbat brusc direcția de deplasare, a continuat demarând pe contrasens în încercarea de a scăpa. Am pornit în urmărirea acestuia iar după aproximativ 10 km am reușit să îl oprim. Pentru oprirea acestuia a fost necesară somarea și utilizarea armamentului din dotare. După imobilizarea conducătorului auto și a pasagerului, și în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că mașina este neînmatriculată iar plăcuțele pe care le avea montate erau atribuite altui autoturism” a declarat agent șef adjunct Victor Lazăr, Biroul Poliției Rutiere Baia Mare.

Trebuie să menționăm și faptul că polițistul care făcea parte din echipajul care a reușit prinderea puștanului este și instructor de conducere defensivă și în regim prioritar în cadrul MAI.

În prezent se desfășoară cursuri de conducere defensivă în cadrul Poliției, care vor lua amploare, în urmă cărora polițiștii își dezvoltă abilitățile de a conduce echipajele de poliție, inclusiv în urmăriri.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *