VIDEO: Primarul Cătălin Cherecheş, i-a făcut o surpriza Mitropolitului Clujului, Maramuresului si Sălajului, IPS Andrei Andreicuț, astăzi, la implinirea varstei de 73 de ani.

Numeroşi credincioşi, oficialităţi şi preoţi au fost prezenţi în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca pentru a-i ura La mulţi ani Mitropolitului Andreicuţ. Slujba de Tedeum a fost oficiată de PS Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului.

Printre cei care a participat la eveniment a fost şi primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş, care i-a adus cadou Mitropolitului titlul de cetăţean de onoare al municipiului reţedinţă a judeţului Maramureş, în care s-a născut ÎPS Andrei Andreicuţi. De altfel, acesta a spus că meleagurile natale nu se uită niciodată şi rămân toată viaţa în suflet.

Cherecheş a spus despre ÎPS Andrei că este „cel care ne insufleţeşte pe fiecare dintre noi, cel care ne poartă în rugăciuni, cel care se aşează în faţa altarului gândindu-se la binele nostru şi la cum ne poate inspira Dumenzeu să facem şi noi bine unii celorlalţi. Este lecţia cea mai profundă pe care inaltpreasfinţia sa ne-o oferă fiecăruia dintre noi. Am marea onoare ca aici în acest spaţiu sacru, în catedrala noastră de suflet, să ofer din partea consiliului local Baia Mare şi din partea mea, la iniţiativa Preasfinţitului Iustin şi a mea, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare inaltpreasfinţituli Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în semn de preţuire pentru activitatea prestigioasă pusă în slujba credinţei, culturii şi spiritualităţii româneşti, pentru dragostea de oameni, căreia îi stau nenumăratele fapte de filantropie. Este bucuria cetăţenilor municipiului Baia Mare, ardeleni, transilvăneni, oameni de suflet, care vă iubesc aşa cum vă iubesc şi clujenii şi toţi românii. Este bucuria noastră şi vă rog să primiţi”

Sursa text și video: Clujust.ro

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *