Weekend bogat pentru poliţiştii maramureşeni

La data de 22 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier și din Șomcuta Mare, au identificat în trafic, respectiv pe D.N. 18, în Vișeu de Sus și pe D.J.182B, în localitatea Tulghieș doi bărbați de 41 și 56 de ani din Cluj-Napoca și Baia Mare, aflați la volanul unor autoturisme.
Polițiștii au testat ambii conducători auto cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 41 de ani din Cluj-Napoca și 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 56 de ani din Baia Mare.
Conducătorilor auto le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

**

În noaptea de 22 spre 23 august a.c., polițiștii rutieri din Sighetu Marmației au oprit pentru control un autoturism pe strada Avram Iancu, la volanul căruia au identificat un tânăr de 27 de ani din Rona de Jos.
Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul de 27 de ani
avea dreptul de a conduce reținut.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

**

Un alt tânăr de 22 de ani din Vadu Izei a fost identificat de polițiști, pe strada 9 Mai din Sighetu Marmației, în timp ce se afla la volanul unui autoturism fără a deține permis de conducere, în urma intrării în coliziune cu un alt participant la trafic.
Pe numele tânărului de 22 de ani, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și a fost sancționat contravențional pentru neacordare de prioritate conform O.U.G. 195 din 2002.

**

Sâmbătă, în jurul orei 20.00, polițiștii din Dragomirești și Bogdan Vodă, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism, care se deplasa din direcția comunei Ieud înspre orașul Dragomirești.
La volanul acestuia, polițiștii au identificat un bărbat de 33 de ani din Dragomirești.
În urma activităților de verificare efectuate de polițiști, s-a constatat că autoturismul în cauză are inspecția tehnică provizorie expirată, iar permisul de conducere prezentat de conducătorul auto nu prezintă elementele de siguranţă ale unui document emis de statul emitent.
Polițiștii au procedat la ridicarea, pe bază de dovadă, a permisului de conducere în cauză.
În continuare, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *