200 de platforme îngropate de colectare a deșeurilor menajere vor lua locul containerelor de gunoi din oraș

La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, consilierii locali au aprobat, în cadrul ședinței ordinare din 21 iulie, o serie de proiecte deosebit de importante pentru Municipiul Baia Mare și pentru creșterea calității vieții în comunitatea noastră. 

Municipiul Baia Mare va avea un nou sistem de colectare a deșeurilor menajere, care va asigura o colectare eficientă, modernă și civilizată.

Din dorința de a crea condiții eficiente și moderne de colectare a resturilor menajere am decis să facem o investiție de aproximativ 3 milioane euro pentru a monta și așeza în cartierele municipiului, în loc de 100 de puncte de colectare cât avem astăzi, 200 de platforme de colectare îngropate, unde cetățeanul să poată să arunce în mod civilizat, inclusiv selectiv, gunoiul menajer. Practic, în aceleași locații, vor fi amplasate pubele îngropate care nu se văd și care nu generează niciun fel de deranj”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

Fiecare familie va avea o cartelă care va permite accesul la aceste pubele. Fiecare pungă de gunoi va fi cântărită și se va putea ține o evidență și o gestiune foarte clară a deșeurilor.

Centru de colectare a deșeurilor inerte și voluminoase în Baia Mare

„În completarea acestor puncte vom crea un centru în care vor fi colectate deșeurile vegetale, respectiv voluminoase pentru că înțelegem că este nevoie și de astfel de spații destinate depozitării obiectelor voluminoase pe care ce­tățenii le scot din casă. Cu amendamentul că, în fiecare cartier, va trebui să găsim cel puțin o zonă unde să fie depozitate aceste deșeuri, în contextul în care nu putem să cerem locuitorilor municipiului Baia Mare să ducă în spate până la marginea orașului lucrurile pe care nu le mai folosesc”, a mai adaugat Cătălin Cherecheș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *