500 de locuințe din Baia Mare vor beneficia de lucrări de reabilitare termică.

Locuințele situate în blocurile nr. 54, 56, 58 și 60 de pe strada Progresului, blocul nr.24 de pe strada Independenței, blocul nr.45 de pe strada Victoriei, blocul nr.31 situat pe strada Victor Babeș, respectiv imobilele nr.2, 3 și 4 din Piața Revoluției vor beneficia de lucrări ample de reabilitare termică.

Cătălin Cherecheș primarul Municipiului Baia Mare:

Continuăm să facem pași importanți, respectiv să investim în cadrul programului care l-am gândit pentru oraș, pentru toate blocurile, nu doar pentru izolarea termică ci și pentru reparații la fațade și zugrăvire, pentru ca să putem da astfel o alta față orașului. Este un demers pe care l-am inițiat în urmă cu mulți ani și care are rezultate vizibile. Am aprobat în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local, depunerea spre finanțare a unor proiecte care vizează investiții de acest fel prin Planul Național de Redresare si Rezilienta, Componenta C5 – Valul Renovarii.

Ne aflăm într-o perioadă foarte dinamică raportat la finanțările care se deschid respectiv la oportunitățile pe care le avem pentru dezvoltarea municipiului Baia Mare, pentru depunerea de proiecte pe foarte multe din componentele care ne interesează în consolidarea dezvoltării municipiului, din perspectivă economică, edilitară, socială, din perspectiva digitalizării sau din perspectiva eficienței energetice, respectiv a producției de energie electrică.

Am depus spre finațare proiectele pentru reabilitarea a încă 500 de locuințe din municipiu, pentru care avem solicitări de la cetățeni din 2013 de când a început prima poveste a reabilitării. Spun poveste pentru că la început așa a fost și pentru că abia după foarte mulți ani, în Programul Operațional Regional,  au apărut cu adevărat finanțările, respectiv contractele pentru realizarea unor astfel de reabilitări orientate spre eficiență energetică.

Vom continua în această logică a componentei 5 pe Planul Național de Redresare și Reziliență, cu alte proiecte care vizează transportul public, ne vom axa pe câteva artere principale de circulație din municipiu unde să avem piste de biciclete utile atât pentru copii, tineri cât și pentru ceilalți cetățeni ai municipiului Baia Mare și ne referim aici la celălalt mal al râului Săsar cel pe care nu îl abordăm acum în finanțarea pe Programul Operațional Regional”.

Reamintim că în Municipiul Baia Mare, tot prin proiecte inițiate de primarul Căătlin Cherecheș au mai fost sau sunt în curs de reabilitare câteva zeci de imobile.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *