A fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea Spitalului Modular din Baia Mare

A fost semnat contractul de finanțare prin care Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” primește un sprijin financiar în valoare de 14,36 milioane de lei pentru realizarea și echiparea spitalului modular din Baia Mare.

Banii sunt alocați din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), și vor fi folosiți pentru ridicarea spitalului modular și pentru dotarea lui cu aparatura și echipamentele necesare. Proiectul va fi realizat în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Maramureș și Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”.

Spitalul modular va fi dotat cu echipamente evaluate la 4,8 milioane de lei, respectiv: 20 paturi cu acționare mecanică, 14 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, 14 seringi automate (injectomat), 4 paturi speciale ATI, 5 aparate ventilație mecanică, un electrocardiograf, 2 defibrilatoare, 2 cărucioare de resuscitare, un ecograf portabil multidisciplinar, un echipament radiologic mobil, un computer tomograf. 

Unitatea medicală va fi amplasată în curtea Spitalului Județean din Baia Mare și va avea rolul de a prelua pacienții diagnosticați cu SARS CoV-2, iar în timp va fi transformată în suport pentru Unitatea Primire Urgențe.

Un alt proiect important pentru Spitalul Județean, pentru care a fost semnat contractul de finanțare tot prin fonduri europene, vizează dotarea unității spitalicești cu materiale sanitare în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19. Valoarea acestui proiect este de 7,6 milioane de lei.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a vorbit despre importanța dezvoltării sistemului medical din Maramureș: ”La finalul lui 2020 am început demersurile oficiale pentru realizarea acestui spital modular, în parteneriat cu Spitalul Județean, iar astăzi mă bucur că pot anunța semnarea contractului de finanțare pentru acest proiect.

Am muncit încă din primele zile de mandat la Consiliul Județean pentru ca realizarea acestui proiect să fie posibilă. Banii sunt alocați din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, și vor fi folosiți atât pentru ridicarea spitalului modular, cât și pentru dotarea lui cu aparatura și echipamentele necesare.  

Sănătatea este importantă pentru noi toți și voi continua să fac toate demersurile necesare pentru ca toți maramureșenii să beneficieze de tratamente și investigații medicale de calitate.”

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *