ACȚIUNE ÎN TRAFIC: CĂLĂTORIE PLĂCUTĂ, ESTE URAREA POLIȚIȘTII RUTIERI MARAMUREȘENI

În această dimineață, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș, împreună cu cei de la Compartimentul Prevenire și Relații Publice, au desfășurat o altfel de acțiune în trafic.

Conducătorii auto care au ieșt din municipiul Baia Mare pe ruta Baia Mare-Șomcuta Mare și Baia Mare- Hideagaau fost opriți de polițiști pentru a fi amendați cu…o cafea sau un ceai cald.

La vreme geroasă și la drumuri lungi, e nevoie de ceva cald și de vigilență la volan. Șoferii au fost plăcut surprinși de gestul polițiștilor, ne-au împărtășit experiențe similare din drumurile lor internaționale și au promis că vor respecta regulile de circulație pentru a avea o călătorie în siguranță.

Le reluăm aici, pentru cei care nu au avut norocul să se întâlnească azi cu noi în trafic:

  • Dacă circulați în condiții de precipitații sau ceață, când vizibilitatea este redusă, polițiștii vă sfătuiesc să conduceți cu prudență, să reduceți viteza de deplasareși să evitați manevrele riscante.
  • Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drum și a celor de ceață, în condiții de ceață densă.
  • Dacă aveți un drum mai lung, asigurați-vă perioade de odihnă, asigurați-vă că aveți suficient combustibil în rezervor, pentru ca, în cazul unor blocaje să nu suferiți din cauza frigului.
  • Se recomandă pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă și să folosească pentru traversare numai trecerle pentru pietoni marcate și semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

Polițiștii rutieri și cei de prevenire doresc tuturor participanților la trafic călătorie plăcută, sărbători în siguranță și o iarnă ca-n povești!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *