Adunarea Eparhială a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a avut loc la Catedrala „Sfânta Treime” din Baia Mare

Sâmbătă, 06 februarie, de la ora 8:00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, a săvârșit Sfânta Liturghie și Slujba de Te Deum la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, în prezența Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, cu prilejul întrunirii membrilor Adunării Eparhiale.

Soborul slujitor a fost alcătuit din Arhim. Dr. Macarie Motogna, exarhul mănăstirilor și starețul Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia, Arhim. Dr. Casian Filip, eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” și consilier social-filantropic și misionar, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social și Arhid. Gherasim Nap.

Răspunsurile la strană au fost date de o parte a membrilor Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, condus de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu.

După acesta, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a prezidat lucrările Adunării Eparhiale, care s-au desfășurat în spațiul de jos al Catedralei Episcopale (demisol), pentru a se păstra distanțarea fizică și normele de protecție privind pandemia COVID-19. A fost analizată întreaga activitate a eparhiei, pe anul 2020, sub aspect economic, administrativ, cultural, patrimonial, social-filantropic, teologic-educaţional, canonico-juridic şi monahal, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.

Sursa: directmm.ro

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *