Angajări pe bandă rulantă în sistemul bugetar! Numărul posturilor din Ministerul Proiectelor Europene va crește cu 30%

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în fruntea căruia se află ministrul Marcel Boloș, va face un val semnificativ de angajări.

Marcel Boloș a anunțat că numărul posturilor din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene va creşte cu 30 la sută, pentru gestionarea celor 96 de miliarde de euro fonduri europene, un buget de trei ori mai mare decât până acum

„Dacă în perioada de programare 2014-2020, am gestionat un buget de 24 de miliarde de euro cu 1.407 funcţionari, acum bugetul de gestionat este 96 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o creştere a bugetului de trei ori. Am propus o creştere a numărului de posturi, în cadrul organigramei structurii organizatorice. Numărul aprobat de către Guvern este de 1.943 de oameni, este numărul de posturi cu care vom gestiona cei 96 de miliarde de euro”, a explicat Boloș, conform Agerpres.

Marcel Boloș a afirmat că majorarea reprezintă doar 30%, nu de trei ori, cum este cazul bugetului gestionat.

„Acest lucru înseamnă o creştere de aproximativ 30%, nu am crescut numărul de personal de trei ori, precum a crescut bugetul. Spre exemplu, nu poţi să derulezi activitatea de evaluare a proiectelor, dacă nu ai oameni angajaţi. Era un lucru de neevitat, pentru oricine care este de bună-credinţă şi înţelege cum se derulează lucrurile. Puteam bloca 96 de miliarde de euro ale României, Comisia Europeană are dreptul de a întrerupe plăţile”, a spus el.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *