ATENŢIE LA ESCROCI: ÎNŞELĂCIUNE PRIN METODA CIUPITURA LA O AGENŢIE DE PARIURI DIN BAIA MARE

Polițiștii din cadrul IPJ Maramureș au fost sesizați sâmbătă, 4 septembrie, de o casieră  la o agenție de pariuri din Baia Mare, care a fost victima unei escrocherii prin metoda ciupitura.

Aceasta le-a relatat polițiștilor că, în timp ce era de serviciu, un bărbat necunoscut i-a solicitat să-i schimbe două bancnote de 500 de lei în bancnote mai mici. După ce persoana vătămată i-a dat suma de 1000 de lei în bancnote de 50 de lei și 100 de lei, bărbatul necunoscut i-a spus că nu mai are nevoie de bancnotele mici și i-a cerut să-i restituie cele două bancnote de 500 de lei, iar el i-a restituit o sumă de bani.
Bărbatul a părăsit agenția, iar persoana vătămată a numărat banii primiți de la bărbat și a constatat că lipsește suma de 400 de lei. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune și se fac demersuri pentru a descoperi cine este făptașul.

„Metoda ciupitura” poate fi comparată cu metoda „Maradona”, una dintre cele mai vechi escrocherii din România. Era folosită în anii ’90 la schimbul valutar neoficial prin care la schimbarea unei sume de bani o persoană oferea echivalentul în lei sau euro, dar la numărătoare, scotea câteva bancnote din teanc, victima primind mai puțini bani. În felul acesta, victima descoperea abia acasă lipsa banilor.

Mai există varianta prin care infractorii merg la un magazin cu o bancnotă de valoare mare. Cumpăra un produs, iar la doar câteva secunde după ce au primit restul trag din teanc o sumă de bani și îi spun vânzătoarei că nu i-a dat suma corectă.

În cazul în care sunteți victima unei astfel înșelăciuni, sesizați cea mai apropiată secție de poliție sau apelați 112.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *