Weekend plin pentru pompierii I.S.U. Maramureș

Sâmbătă, 4 septembrie, în jurul orei 00.30, un echipaj de stingere al Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare a acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu semnalat la rampa de deșeuri menajere din zona străzii Europa. Au ars circa 10 tone de deșeuri. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unei țigări aprinse.

         În aceeași noapte, în jurul orei 01.00, un alt echipaj de stingere din cadrul aceleiași subunități a intervenit la stingerea unui incendiu declanșat la un tomberon amplasat pe Aleea Neptun din Baia Mare. A ars tomberonul din plastic și deșeurile din acesta. Cauza probabilă a fost și de această dată, jarul de la o țigară.

         În jurul orei 01.35, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA-SMURD de la Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu semnalat la coșul de fum al unei gospodării din Săpânța. Datorită intervenției rapide a pompierilor militari, a ars doar funinginea din coșul de fum necurățat.

         Tot sâmbătă, un echipaj cu modul de descarcerare și unul de prim ajutor EPA-SMURD de la Garda de Intervenție nr. 2 Borșa au intervenit, în jurul orei 15.30,  la un accident rutier, care a avut loc pe Drumul Național 18. Pompierii militari borșeni au decuplat bornele bateriei autoturismului și au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor. Conducătoarea auto a refuzat transportul la spital.

         În aceeași zi, în jurul orei 19.00, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA-SMURD de la Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Călinești. Au ars circa 3 metri pătrați de pod din lemn și circa 2 metri liniari grinzi din același material. La intervenție au participat și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Călinești. Incendiul s-a declanșat, cel mai probabil, din cauza amplasării necorespunzătoare a unei sobe față de materialele combustibile din jur.

         Duminică, 5 septembrie, cu câteva minute înainte de ora 3 dimineața, un echipaj de stingere cu modul de descarcerare și unul de prim ajutor EPA-SMURD de la Garda nr.2 de Intervenție Fărcașa au intervenit la un accident rutier survenit pe raza localității Țicău. Două victime au fost transportate la spital de către echipajul EPA SMURD, respectiv de unul de la Serviciul de Ambulanță Județean, iar echipajul de stingere a acționat la degajarea părții carosabile de resturile rezultate în urma accidentului.

         În aceeași dimineață, în jurul orei 07.00, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare a intervenit, din nou, la un incendiu declanșat la rampa de deșeuri din zona străzii Europa. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea focului deschis. Intervenția a durat circa cinci ore.

         În jurul orei 10.45, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA-SMURD, din cadrul Secției de Pompieri Vișeu de Sus, au intervenit la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie situată pe strada Zăvoi, din oraș. Au ars circa 14 metri pătrați de acoperiș. Incendiul s-a declanșat, cel mai probabil, după ce o persoană a încercat o butelie cu flacără deschisă.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *