BAIA MARE: Valoarea unui tichet social pentru preșcolari s-a dublat.

Începând cu luna ianuarie 2021, valoarea unui tichet pentru preșcolari s-a majorat de la 50 de lei la 100 de lei. Dacă în 22 octombrie 2020, la Direcția de Asistență Socială (DAS) Baia Mare existau un număr de 65 de dosare depuse, acum numărul acestora a crescut la 82.

Trebuie să știți că aceste tichete sociale pentru preșcolari se acordă lunar, pe parcursul unui an, începând prima zi din septembrie, iar baremul de încadrare este de 284 de lei/membru de familie. O altă condiție importantă este prezența la grădiniță. Copilul nu are voie să înregistreze absențe. Responsabilii din grădinițe transmit constant situația prezențelor la Direcția de Asistență Socială Baia Mare.

Ca și o noutate, acest ajutor poate fi solicitat și părinții care beneficiază de alocația pentru susținerea familiei.

Bonul Valoric de 100 de lei poate fi folosit pentru cumpărarea de produse alimentare, produse de igienă etc.

Părinții care se încadrează în barem și doresc să solicite tichetul social lunar au nevoie de: acte de identitate, certificate de naștere pentru toți membrii familiei; certificate de căsătorie/sentință de divorț/sentință încredințare minor; livret de familie; acte privind veniturile nete obținute în luna anterioară depunerii cererii; adeverință de venit eliberată de Administrația Finanțelor Publice pentru persoanele care nu realizează venituri; adeverință de la grădiniță/școală, după caz, cererea tip.

Toate aceste documente, atât în copie cât și original se depun la Direcția de Asistență Socială, str. Dacia, nr. 1, Baia Mare, la camera 8 (parter). Mai multe informații se pot solicita la numărul de telefon 0262-211.949.

Facem precizarea că aceste tichete sociale se acordă doar persoanelor care domiciliază pe raza municipiului Baia Mare.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *