BORȘA SĂLBATICĂ – Autoturismul unui agent de securitate aparținând Serviciului județean de Pază a fost incendiat

Seria de evenimente și fărădelegi ce se petrec în zona orașului Borșa se pare că este departe de a se fi încheiat. Atacurile, distrugerile și incendierile se pare că sunt la ordinea zilei în Borșa Sălbatică.

În noaptea de 5/6 mai a.c. autoturismul proprietate personală a unui agent de securitate aparținând Serviciului județean de Pază Maramureș a fost incendiată de către persoane necunoscute.

Autoturismul era parcat în fața mănăstirii din Pasul Prislop, iar agentul asigura paza obiectivului Centrul de Informare Turistică Borșa, aflat la aproximativ 2 kilometri de mănăstire. Autoturismul era parcat în zona mănăstirii din cauză că drumul către Centrul de Informare Turistică este înzăpezit și nu se poate ajunge cu mașina.

Călugării mănăstirii au fost cei care au anunțat pompierii prin 112 cu privire la faptul că un autoturism este în flăcări. La fața locului au sosit după ceva vreme pompierii care au stins incendiul, însă autoturismul a ars în totalitate, fiind în totalitate irecuperabil.

Conform unor surse din cadrul Consiliului județean Maramureș, se pare că problemele au apărut după ce în urmă cu mai bine de o lună Consiliul județean a hotărât să rezilieze contractul de pază a Centrului de Informare Turistică Borșa pe care îl avea încheiat cu o firmă privată, ca urmare a pazei deficitare pe care o asigura. Centrul de Informare Turistică Borșa a fost călcat de hoți de câteva ori în ultimele luni.

Astfel, paza obiectivului a revenit în sarcina Serviciului județean de pază (fostul Serviciu de Gardieni Publici). Se pare că persoane interesate ca paza să nu mai fie asigurată de către Serviciul județean de pază acționează pentru înlăturarea agenților de securitate din zonă. Se pare că ultima victimă a mafioților din zonă a căzut agentul de pază a cărui mașină a ars ca o torță, fiind aprinsă de mâini criminale.

ACTUALIZARE

IPJ MARAMUREȘ – Cauza incendiului: Un scurt circuit la instalația electrică a autoturismului. Aceasta, în condițiile în care autoturismul era oprit de câteva ore bune. Așa că șansa apariției unui scurt circuit este foarte redusă, aproape egală cu ZERO.

Redăm mai jos comunicatul IPJ Maramureș:

Azi noapte, ora 00.36, polițiștii din Borșa au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat aflat în tranzit, cu privire la faptul că în parcarea din vârful Pasului Prislop, un autoturism este cuprins de incendiu.
La fața locului polițiștii au identificat autoturismul în cauză și proprietarul acestuia, un bărbat din Sîrbi.
În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că autoturismul a fost cuprins de incendiu datorită unui scurt circuit la instalația electrică a autovehiculului. Nu au fost identificate victime omenești, iar incendiul a fost lichidat în totalitate de către echipajul de pompieri din cadrul I.S.U. Borșa. Polițiștii continuă cercetările în acest caz
”, se arată în comunicatul IPJ Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *