Cadourile pentru cei dragi, sprijin pentru persoanele cu dizabilități și victimele violenței domestice – Târg Caritabil de Crăciun în Parcul Mara din Baia Mare

Băimărenii au oportunitatea de a face o faptă bună când achiziționează cadouri pentru cei dragi, de sărbători. Din 5 decembrie 2021, Parcul Mara devine sediul central al faptelor bune, aici urmând să se desfășoare Târgul Caritabil de Crăciun din Baia Mare.

Evenimentul este desfășurat și în acest an de Primăria Municipiului Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială. Zi de zi, din 5 și până în 30 decembrie (excepție 24,25, 26 și 31 decembrie), băimărenii au oportunitatea de a petrece timp de calitate cu familia și prietenii, în condiții conforme cu normele epidemiologice, dar și de a achiziționa cadouri pentru cei dragi, făcând în același timp o faptă bună. Fiecare obiect achiziționat în cadrul târgului înseamnă un sprijin pentru persoanele cu dizabilități, dar și a victimelor violenței domestice.

Demersul Primăriei Baia Mare de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile prin organizarea acestui eveniment este susținut și de Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, Asociația Caspev Baia Mare, Asociația Esperando, Asociația Rotaract Baia Mare, Asociația Autism Baia Mare, Asociația SolidarELE, care vor comercializa în scop umanitar diverse produse. Banii obținuți se vor utiliza pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități și a victimelor violenței domestice la servicii de specialitate.

Suntem o mare familie noi, comunitatea băimăreană. Fiecare dintre noi are rolul și rostul său în această familie. A venit din nou vremea să împărtășim împreună bucuria apropierii sărbătorilor de iarnă. În cadrul târgului nostru caritabil, pe lângă comercializarea de obiecte prin care contribuim la sprijinul persoanelor speciale și a victimelor violenței domestice, se vor desfășura mai multe activități, respectiv promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, prezentarea serviciilor oferite acestora, dar și victimelor violenței domestice.

Copiii și tinerii speciali de la Centrul de Zi Luchian își prezintă spre vânzare aici obiectele confecționate. Împreună, putem să le demonstrăm că suntem mândri de ei, că le apreciem efortul și prin achiziționarea lucrurilor create de ei, îi susținem. Sunt convins că și anul acesta îi vom surprinde plăcut și, în urma târgului, vom reuși să venim cu noi forme de sprijin spre aceste categorii care, din păcate, nu beneficiază de susținerea necesară din partea statului român. Aici, în Baia Mare, situația este mai optimistă decât la nivel național, pentru că există interes și susținere reală din partea autorității locale și din partea asociațiilor de profil, dar și implicare din partea cetățenilor”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Sumele strânse anul trecut au contribuit la modernizarea sălii multifuncționale de la Centru de Zi „Luchian”

„În urma târgului de anul trecut, Primăria Baia Mare alături de Asociația ASSOC, Asociația Rotaract Baia Mare și Asociația Caspev, cu sprijinul băimărenilor participanți, a reamenajat sala multifuncțională din cadrul Centrului „Luchian”. Centrul, coordonat de Primăria Baia Mare, oferă astăzi beneficiarilor săi, copii și tineri cu dizabilități, o sală și activități adaptate nevoilor reale.

A fost achiziționată o masă pentru terapie, instrument modern care prezintă un sistem de ajustare electrică a înălțimii ideale pentru terapia părții inferioare a spatelui și nu numai. Această masă facilitează activitatea kinetoterapeutului cu beneficiarul. Fiind o masă din trei secțiuni acționată de două motoare electrice, specialistul poate acționa atât partea superioară a spatelui, cât și cea inferioară.

Procedurile de recuperare sunt mult mai ușoare, masa fiind una mobilă. Astfel că, pe parcursul procedurilor, pacientul nu trebuie mișcat. Aceste exerciții ajută la tonifierea musculaturii spatelui, corectarea pozițiilor vicioase la nivelul coloanei vertebrale, iar pentru persoane care au diagnostic mai dificil ajută și la poziționarea corectă a corpului”, arată Elena Diana Hîrb, directorul general DAS Baia Mare.

Îi invităm pe oamenii cu suflet mare să fie alături de persoanele cu nevoi speciale și anul acesta. Prin achiziționarea produselor expuse la căsuțele din Parcul Mara avem posibilitatea de a-i surprinde pe cei apropiați cu un cadou specific sărbătorilor de iarnă și, în același timp, să fim împreună pentru încă o faptă bună. Toți banii obținuți din vânzarea produselor sunt destinați pentru îmbunătățirea serviciilor oferite persoanelor cu dizabilități și a victimelor violenței domestice din Baia Mare.

Direcția de Asistență Socială Baia Mare

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *