Căminul Cultural din Chiuzbaia a fost inaugurat

Sâmbătă, 10 februarie, în Chiuzbaia a avut loc loc inaugurarea Căminului Cultural. Acesta a fost renovat și redat comunității.

Cu acest prilej, a avut loc evenimentul „Bunătăți și Bunătate – Tradiție și Meșteșug”. Pe scenă au urcat numeroase ansambluri folclorice și artiști îndrăgiți: Ansamblul Folcloric „Măgura” Cernești, Ansamblul Folcloric „Țibleșul” din Groșii Țibleșului, Ansamblul Folcloric „Dorulețul” din Coaș, Ansamblul Folcloric „Doina Lăpușului” din Lăpuș, Ansamblul Folcloric Chiuzbaia, Ansamblul Folcloric „Stibina” al Școlii Gimnaziale din Baia Sprie, Corala Șișești, Virginia Irimuș, Ghiță Breban, Mariana Cânța și Daniel Breban.

Tot în cadrul manifestării au fost organizate standuri cu produse locale și tradiționale.


„Întreaga comunitate din Chiuzbaia s-a reunit sâmbătă, 10 februarie, la Căminul Cultural pentru a sărbători redarea lui către oamenii locului. Cu rugăciune, cântec, dans și voie bună am simțit împreună suflul unei comunitati care avea nevoie de un loc unde să se strângă, să fie unită și să sărbătorească împreună.
Am început cu o rugăciune, așa cum se cuvine și cu cuvinte înțelepte din partea părintelui Mada care a slujit în comunitate mulți, mulți ani.
Spectacolul a fost unul deosebit, mijlocit de partenerii noștri de la Gal Mara Natur reprezentat de chiuzbăianul Avram Florin. Cu standuri prezentate de sate membre ale asociației, cântec și dansuri populare, am avut parte de un spectacol pe cinste.
Mă bucur c-am reușit să le facem o bucurie, urmează proiecte și mai valoroase și necesare lor. Sunt sigur că Chiuzbaia va prospera, confirmându-si valoarea și tradițiile pe care și le-a păstrat cu sfințenie de-a lungul anilor”, transmite primarul Sebastian Alin Bîrda, primarul oraşului Baia Sprie.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *