Caravana TIFF Unlimited 2022 debutează la Târgu Lăpuș

Caravana TIFF Unlimited a ajuns la cea de-a 13-a ediție și este gata să își înceapă traseul mai devreme – prima oprire:

Spectatorii se vor bucura de două seri în compania unor filme românești cu priză la public, pe

Prima seară de cinema va fi deschisă vineri, 3 iunie, de scurtmetrajul

Cea de-a doua seară crește suspansul, aducând pe ecrane

Program | Stadionul Târgu Lăpuș, 21.15 |

Vineri, 3 iunie

r. Anton & Damian Groves | România, 18’

Un tată îi povestește fiicei despre călătoria extraordinară pe care 4 tineri exploratori au făcut-o în jurul lumii. Fascinată de poveste, fiica descoperă că istoria este o împletire de realitate și ficțiune.

r. Andrei Huțuleac | România, 87′

Cu: Teodor Corban, Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Maya Noelle Prediger, Grigorie Silișteanu

Mara, o fetiță de 12 ani grav bolnavă, pornește într-o călătorie fantastică plină de năzuințe. Fata descoperă lângă un centru de îngrijiri paliative un copac care o poate transporta în povestea ei preferată: Amintiri din copilărie, de Ion Creangă.

Sâmbătă, 4 iunie

r. Alex Pintică | România, 20′

Cu: Cezar Antal, Ionuț Grama, Emil Măndănac, Andreea Sovan, Ana Maria Udroiu

Andrei o place pe Delia. Roxanei îi place de Cătălin. Andrei și Roxana sunt împreună, la fel și Delia și Cătălin. Cătălin îl roagă pe Andrei să organizeze o serată la ei acasă la sfârșitul căreia să o poată cere în căsătorie pe Delia, așa că astă-seară e ultima șansă a lui Andrei, dar și a Roxanei. În bloc s-a mutat recent un vecin care încearcă să se odihnească. Ghinionul lui e că Andrei și Roxana trăiesc într-un musical.

r. Bogdan George Apetri | România, 123′

Cu: Bogdan Farcaș, Dragoș Dumitru, Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Olimpia Mălai, Ana Popescu, Andrei Aradits, Kira Hagi, Ion Bechet

În timp ce traversează o perioadă dificilă în viața personală, polițistul Florin Iespas (Bogdan Farcaș) devine obsedat de un posibil caz de incendiere, rămas nerezolvat, în urma căruia au rezultat două victime. Convins că Bănel (Dragoș Dumitru), un tânăr de etnie rromă, este implicat în tragedie, încearcă să construiască un caz împotriva lui, jucându-se deloc discret cu limita dintre etica profesională și abuzul de putere. Lucrurile iau însă o turnură neașteptată, atunci când mai multe detalii din viața lui Florin ies la iveală.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: Banca Transilvania

Cu sprijinul: Consiliul Județean Maramureș, Primăria Orașului Târgu Lăpuș, Asociația Aripi Pentru Îngeri din Țara Lăpușului și Centrul de Informare Turistică Târgu Lăpuș

Recomandat de: Europa FM

Partener media național: AGERPRES

Partener de monitorizare: mediaTRUST

***

TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) e cinema-ul alternativ de acasă, cu filme independente, premiate, semnate de cineaști care provoacă și te inspiră. Selecția include filme-reper de François Truffaut, David Lynch, Xavier Dolan, Abbas Kiarostami, Claude Chabrol, Stanley Donen, dar și titluri premiate la TIFF sau în alte mari festivaluri. Periodic, cinefilii au parte de surprize: parteneriate cu festivaluri, colecții de interviuri InspiraTIFF, premiere gratuite, teatru și gale live.

Platforma e disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV) și poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual, doar de pe teritoriul României.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *