Castigatorii din Maramures ai concursului Trimarium, premiati de executivul Consiliului Judetean Maramures.

Finaliștii maramureșeni ai Concursului Trimarium, ediția 2022, s-au întâlnit ieri la Consiliul Județean Maramureș, unde a fost anunțat și câștigătorul care va reprezenta Maramureșul la finala internațională din Polonia.

Alin Ierima, din Sighetu Marmației, student la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, va merge la întâlnirea finală din Polonia, având cel mai mare rezultat din țară.

”Maramureșul va reprezenta România la etapa finală din Polonia a concursului Trimarium 2022. Este impresionant faptul că unul din cei doi reprezentați pe care România îi are pentru finală este din Maramureș și a obținut cel mai bun rezultat din țară.

În Maramureș avem tineri inteligenți, care fac performanță în educație și care promovează județul nostru și peste hotare prin rezultatele obținute la concursurile și olimpiadele la care participă.

Felicitări Alin Ierima pentru rezultatul obținut! Mult succes în finală!

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților din Maramureș!”, a declarat Doru Lazăr, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș.

La concurs au participat aproximativ 140 de reprezentanți din România, dintre care peste 40 sunt din Maramureș. România a avut 20 de câștigători, dintre care 7 sunt maramureșeni.

Concursul internațional de cunoștințe despre geografia, istoria și cultura țărilor care fac parte din Inițiativa celor Trei Mări, Trimarium, ediția 2022, a avut loc în data de 8 iunie și s-a desfășurat în toate limbile naționale ale partenerilor.

Consiliul Județean Maramureș este partener susținător în proiectul Trimarium pentru al doilea an consecutiv, ca urmare a colaborării de succes în cadrul proiectului Trimarium 2021. Acest parteneriat a fost inițiat ca urmare a relațiilor de înfrățire cu Voievodatul Podkarpackie (Republica Polonă).

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *