Concurs internațional de istorie și geografie despre Europa Centrală și de Est, ediția 2022

Consiliul Județean Maramureș, în baza relațiilor de înfrățire cu Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă, invită maramureșenii interesați de geografia și istoria țărilor din Europa Centrală și de Est, să participe la ediția din anul 2022 a Concursului internațional de cunoștințe despre Inițiativa celor Trei Mări, organizat de Fundația Jagiellońska, în format online, în data de 8 iunie 2022, ora 12:00.

Acest concurs pe teme de diplomație europeană se derulează prin Proiectul ”Trimarium, Jocuri educaționale ca instrumente de sprijinire a cooperării în formatul Inițiativei celor Trei Mări”, pe care Fundația Jagiellońska îl implementează în acest an, cu finanțare din partea Ministerului Polonez al Afacerilor Externe, în cooperare cu parteneri din 12 țări din Europa Centrală și de Est – Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria. 

Câștigătorii testului de cunoștințe despre Inițiativa celor Trei Mări vor participa la finalele naționale și vor primi diplome și premii atractive. Laureați din fiecare țară vor fi invitați la o vizită de studiu în Polonia, în timpul căreia vor cunoaște istoria și cultura acesteia, precum și vor concura la faza finală internațională a concursului Trimarium 2022. Participanții la vizita în Polonia vor fi selectați dintre câștigătorii care în ziua concursului aveau cel puțin 18 ani și sub 32 de ani și de asemenea, au participat personal la finala națională.

Concursul internațional de cunoștințe despre Inițiativa celor Trei Mări, ediția 2022 se va derula simultan, în toate limbile naționale ale partenerilor, iar timpul alocat rezolvării este de aproximativ 8 minute. Cele 19 întrebări închise și o întrebare deschisă se vor referi la geografia, istoria și cultura țărilor care fac parte din Inițiativa celor Trei Mări. Formularul cu întrebări va fi disponibil și în limba ucraineană, așa că tinerii refugiați din Ucraina care trăiesc în prezent în județul nostru, vor putea să participe la concurs, alături de colegii lor maramureșeni. 

Înscrierea la concursul Trimarium 2022 se poate face până pe 5 iunie 2022, prin completarea unui formular online, disponibil pe site-ul proiectului Trimarium: http://trimarium.jagiellonska.org/ro/

Consiliul Județean Maramureș, în calitate de partener susținător din România al Proiectului Trimarium 2022, s-a implicat activ și în ediția 2021 a concursului internațional de cunoștințe pe teme de diplomație europeană, care s-a bucurat de un interes deosebit în rândul elevilor și cadrelor didactice din Maramureș.

Dintre cei 129 de participanți din România, la concursul Trimarium 2021 au participat 68 de elevi din 10 unități școlare din Maramureș, iar rezultatele au fost remarcabile. 21 de elevi maramureșeni s-au aflat între primii 30 de câștigători din România și, dintre aceștia, 3 elevi laureați din Maramureș, însoțiți de un cadru didactic și un reprezentant din partea Consiliului Județean Maramureș, au participat la întâlnirea finală internațională a proiectului care a avut loc în luna decembrie 2021, în Polonia.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați Biroul relații publice, secretariat ATOP și relații internaționale din cadrul Consiliului Județean Maramureș, email: bri@maramures.ro, tel: 0262.211.544.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *