Un maramureșean de 81 de ani a băgat autoritățile în alertă maximă după ce a sunat la 112 anunțând o bombă în vama Sighet

Circulația a peste podul istoric de la Sighetu Marmației care face legătura dintre municipiul maramureșean și localitatea Solotvino (Slatina), Ucraina, a fost blocat sâmbătă timp de câteva ore. Polițiști, pirotehniști și alte forțe de ordine au împânzit zona și au asigurat perimetrul după ce un telefon la 112 anunța o bombă pe cale să explodeze în zonă. Alarma s-a dovedit a fi, din fericire, una falsă.

Polițiștii au reușit să îl găsească pe farseur și nu mică le-a fost mirarea să afle că acesta este un bărbat în vârstă de… 81 de ani. Conform Adevărul, persoane din anturajul omului spun că acesta nu ar fi la prima ispravă de acest fel și ar mai fi sunat fără motiv la 112, făcând anunțuri false. Mai mult, potrivit sursei citate, se pare că de data aceasta octogenarul și-a dorit să marcheze prin acest apel 102 ani de la Tratatul de la Trianon, care a fost semnat la data de 4 iunie 1920.

În urma activităţilor de verificare efectuate de poliţişti, a fost identificată persoana care a apelat aseară SNUAU 112 şi a anunţat o ameninţare cu bombă în PTF Sighetu Marmaţiei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 81 de ani din localitatea Ocna Şugatag. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. nr 34 din 2008, cu amendă în valoare de 4.000 de lei”, arată IPJ Maramureş.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *