Consiliul Județean Maramureș invită maramureșenii la HORA LA PRISLOP

Doar două zile ne mai despart de mult așteptatul Festival Interjudețean de Folclor „Hora la Prislop”, care anul acesta marchează cea de-a XLIX-a ediție. Organizatorii acestei ediții sunt Consiliul Județean Maramureș prin Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, alături de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina, în parteneriat cu Primăria Orașului Borșa.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, îi îndeamnă atât pe maramureșeni, cât și pe turiștii aflați în județ în această perioadă, să se alăture acestui eveniment cu tradiție: „Duminică, 22 august, va avea loc unul dintre cele mai frumoase festivaluri ale județului Maramureș, un eveniment care denotă dragostea și respectul nostru față de tradiția acestor locuri. Îi invit cu mare drag pe maramureșeni, dar și pe oaspeții dornici să ne descopere județul, să vină la „Hora la Prislop” pentru a se bucura de un program deosebit, care are ca scop promovarea tradițiilor, obiceiurilor, dansurilor, cântecului și portului popular.”

Astfel, duminică, 22 august, după oficierea slujbei religioase la Mănăstirea cu hramul „Schimbarea la Față” din Pasul Prislop, participanții vor asista la o spectaculoasă paradă a portului popular, urmată de o horă în care sunt invitați să se prindă toți cei prezenți. Începând cu ora 12:30, toți ochii vor fi ațintiți asupra scenei pe care, după deschiderea oficială a festivalului vor performa ansambluri folclorice renumite din județele Maramureș și Suceava, dar și artiști consacrați precum: Gheorghe Zamfir, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu și Formația Crai Nou.

În cadrul evenimentului va fi organizat și un târg al meșterilor populari, unde păstrători ai tradițiilor extrem de talentați vă vor încânta cu adevărate opere de artă, făurite conform datinilor străbune. Ca la orice moment de sărbătoare, participanții vor avea ocazia să deguste o varietate de produse și preparate tradiționale.

Vă așteptăm cu drag!

 Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *