Continuă investițiile pentru reabilitarea unităților de învățământ și a clădirilor istorice din municipiu

Învățământul și educația din municipiul Baia Mare, respectiv unitățile de învățământ continuă să fie o prioritate a Administrației Publice Locale. În ultimii ani au fost reabilitate, modernizate și dotate creșe, grădinițe, școli, licee și colegii, iar acest lucru va continua și în perioada următoare.

Toate aceste investiții sunt menite să crească nivelul calitativ al actului educațional, susține primarul Cătălin Cherecheș:

Vorbim, aici, în primul rând despre reabilitarea Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, dar și despre reabilitarea Școlii Gimnaziale “Lucian Blaga“. Nu vom neglija nici clădirile istorice pe care dorim să le reabilităm și să le redăm comunității. Reabilităm clădirea minoriților și Casa Pocol. Sigur că sunt foarte multe discuții legate de aceste obiective de investiții, însă vreau să nu uităm că a fost o mare dispută și atunci când am alocat 3 milioane de euro din bugetul local pentru reabilitarea Coloniei Pictorilor, investiție relevantă pentru cel mai important simbol cultural al municipiului Baia Mare și pentru ceea ce înseamnă pilonul principal al identi­tății municipiului și când am avut inspirația să recuperăm toți banii investiți, din fonduri europene. Lucrul acesta îl vom face atât pentru clădirile care sunt în sistemul de învățământ, cât și pentru clădirile care aparțin patrimoniului arhitectural al României”.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *