Copil de 5 ani lovit de mașină pe strada Păltinișului din Baia Mare. Șoferița bătută de o ”armată” de etnici rromi. Intervine poliția și jandarmeria

Accident pe strada Păltinișului din Baia Mare. Un copil de etnie rromă s-a angajat în traversarea străzii dintre mașinile parcate, fără să se asigure. A fost surprins și accidentat de un autoturism condus de o femeie în vârstă de aproximativ 25 ani.

Șoferița a coborât imediat să îi acorde primul ajutor și a sunat la 112. Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș a sosit la fața locului, l-a preluat și l-a transportat conștient la Spitalul Județean de Urgență Maramureș.

Imediat zeci de băimăreni de etnie rromă s-au adunat la locul accidentului și au tăbărât pe șoferiță. Aceasta a fugit și s-a refugiat într-un magazin. Autoturismul femeii a fost distrus de rromi, dar și magazinul în care s-a refugiat. Doar cele 8 echipaje ale poliției și trei echipaje ale Jandarmeriei au reușit să îi țină în frâu.

Ancheta este în desfășurare sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală, distrugere, tulburarea liniștii și ordinii publice.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Ieri seară, la ora 19.40, polițiștii băimăreni au fost sesizați prin apel 112 despre producerea unui eveniment rutier pe strada Păltinișului din municipiu.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un minor de 6 ani din Seini, aflat în calitate de pieton, a fost surprins și accidentat de către un autoturism, condus de o femeie de 31 de ani din Baia Mare.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a minorului, care a fost transportat la Spitalul Județean Baia Mare în vederea efectuării de investigații medicale.

Conducătoarea auto a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind zero.

Evenimentul rutier a degenerat într-un un scandal, motiv pentru care la locul producerii s-au deplasat mai multe echipaje de ordine publică și jandarmerie, care au reusit aplanarea conflictului.

Polițiștii au constatat faptul că, mai multe persoane, aflate în apropiere, au provocat distrugeri autoturismului implicat în accidentul rutier, după producerea acestuia.

În continuare, polițiștii s-au sesizat din oficiu privind infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice și vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în eveniment și stabilirea cu exactitate a faptelor.

Părții vătămate i-a fost adus la cunoștință dreptul de a depune plângere penală, în termen legal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Ce spun martorii

Femeia de 31 de ani a coborât imediat de la volan şi a sunat la 112. Rudele şi vecinii copilului au dat năvală şi au început să o tragă la răspundere pe femeie.

Zeci de oameni s-au strâns ciorchine în jurul ei, au ameninţat-o, iar martorii spun că ar fi şi lovit-o. Tatăl băiatului şi ar fi revărsat furia asupra maşinii.

Martori:Taică-su a luat băţul, a dat în maşină.

– Au dat şoferiţa cu capul de roata de la maşină.

Eu aşa ceva nu am văzut, măcel. Maşina e distrusă complet. Parbrizul spart. Tot e distrus.

Speriată ca va fi linşată şi nu va scăpa din mâna lor, femeia a fugit şi s-a ascuns într-un magazin din apropiere. 

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *