ORĂȘELUL COPIILOR ÎN BAIA MARE – Polițiștii și-au petrecut duminica alături de copii și le-au povestit tainele meseriei.

În Parcul Regina Maria din municipiul Baia Mare, polițiștii maramureșeni au participat azi la un eveniment de tradiție Orășelul copiilor – ediția 2022 . Proiectul, inițiat de Asociația Studențească AMICUS, are ca scop familiarizarea copiilor cu atribuțiile instituțiilor publice și serviciilor de protecție socială, fiecare instituție participantă având standuri de prezentare atractive, pe înțelesul celor mici.

Poliția rutieră, Biroul Siguranța Școlară, Serviciul Criminalistic, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Grupa Canină, Compartimentul de Prevenire – toate aceste structuri au avut reprezentanți la activitate, polițiști cu zâmbete la purtător care le-au explicat copiilor, părinților sau bunicilor câteva din tainele meseriei.

La ”Sediul Poliției” a fost vânzoleală mare, dar copiii au avut de unde alege și de unde culege informații: cum să circule în siguranță au aflat din Laboratorul de educație rutieră. Cum se ia urma hoților și a altor infractori au aflat de la Snow și Teba, câinii polițiști. Cum se ridică amprentele și se cercetează alte probe de la locul comiterii unei infracțiuni, le-au spus criminaliștii. Ce arme și mijloace de intervenție folosesc polițiștii, le-au arătat mascații iar recomandări preventive pentru o vacanță în siguranță, au primit de la polițiștii de prevenire.

Ne bucurăm că ne-am petrecut duminica alături de copii și le urăm tuturor o vacanță de poveste!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *