Decidem viitorul Europei în România! Echipa PNL Maramureș contribuie la cel mai important eveniment politic din ultimii cinci ani în România: Congresul Partidului Popularilor Europeni, 6-7 martie 2024.

Președintele Ionel Bogdan, în calitate de ales, dar și delegat din partea Comitetului European al Regiunilor, alături de senatorul Cristian Niculescu Tâgârlaș; deputatul Florin Alexandru Alexe și secretarul de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Anca Hendea, au fost printre cei 2000 de populari europeni din 44 de țări, 13 șefi de state și guverne din Uniunea Europeană care au decis împreună arhitectura Comisiei Europene. În cadrul congresului s-au stabilit strategiile europene și planurile de viitor care vizează România și celelalte state ale Uniunii Europene.

„Dăm împreună un semnal puternic pentru întreaga Europă. Un mesaj pentru siguranță, pentru oameni, pentru dezvoltare, pentru viitorul nostru și al copiilor noștri!

Sunt onorat că Maramureșul are un cuvânt de spus aici și că pot pune umărul la cel mai asumat proiect politic european! Congresul este un bun prilej pentru întâlniri bilaterale, discuții importante și mai multă susținere pentru Maramureș.

Conexiunile externe pe care le avem la nivelul PNL, implicit la nivelul Consiliului Județean, înseamnă deschidere spre investiții majore care sunt decisive pentru viitorul maramureșenilor și al Maramureșului!” Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș/PNL Maramureș.

Viziunea pe care PNL Maramureș o are pentru județ se pliază pe cea a liderilor PPE pentru Europa: obiective clare care servesc interesului oamenilor și al comunităților locale. Un mediu de afaceri prosper, care să ducă la creșterea economică a județului și locuri de muncă mai bine plătite pentru maramureșeni. Pentru asta, însă, trebuie să fim uniți!

În acest sens, salut votul unanim pentru manifestul electoral al Partidului Popular European, adoptat în cadrul Congresului, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul #Schengen. Trebuie subliniat că Austria nu a mai votat împotrivă!– Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș/PNL Maramureș.

Mesaj de luat acasă pentru toți românii!

„Nu trebuie să permitem nimănui să pună în pericol valorile noastre fundamentale, în care credem cu tărie și de care avem nevoie pentru a asigura un viitor liber și prosper copiilor noștri.

Urmează alegeri europene și va trebui să avem grijă să trimitem în Parlamentul European oameni care să respecte valorile fundamentale, nu persoane care să reprezinte interesele euroscepticilor.

Trebuie să protejăm împreună România, Europa, libertatea și democrația!” Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș/PNL Maramureș.

La Congresul de la București au fost prezenți lideri europeni, președinți și prim-miniștri PPE: Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene; Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European; Manfred Weber, președintele PPE; Klaus Iohannis, preşedintele României, Klaus Iohannis; Nikos Christodoulides, preşedintele Ciprului; Karl Nehammer, cancelarul Austriei; Donald Tusk, prim-ministrul Poloniei; Kyriakos Mitsotakis, prim-ministrul Greciei; Luc Frieden, prim-ministrul Luxemburgului; Ulf Kristersson, prim-ministrul Suediei; Leo Varadkar, prim-ministrul Irlandei; Andrej Plenković, prim-ministrul Croaţiei; Petteri Orpo, prim-ministru Finlandei și Ingrida Šimonytė, prim-ministrul Lituaniei.

Împreună suntem puternici! Cu Europa suntem mai puternici!

Biroul de presă al PNL Maramureș

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *