Doi tineri cu cagule au spart magazine din Bârsana şi Copalnic. Urmăriţi de poliţie au intrat cu maşina într-un stâlp

Având în vedere trei sesizări de furturi (țigarete, băuturi și diferite bunuri) din magazine situate în mediul rural cu prejudicii însemnate (Bârsana, Şomcuta Mare, Berchez), valoarea prejudiciului cauzat fiind de peste 130.000 de lei, o echipă constituită la nivelul Serviciului de Investigații Criminale s-a deplasat în data de 28 septembrie a.c., în comuna Bârsana, în vederea efectuării de verificări cu privire la aceste fapte.

Astfel, polițiștii au exploatat mai multe date și informații, reușind să identifice autoturismul bănuit că ar fi folosit la comiterea faptei.

Ulterior, acesta a fost dat în atenție pe raza județului Maramureș, în vederea depistării acestuia și identificării presupușilor participanți.

În data de 29 septembrie a.c., la ora 03.00, a fost sesizată o spargere dintr-un magazin din Copalnic Mănăștur, motiv pentru care o patrulă a Poliției Orașului Cavnic a pornit în urmărirea autoturismului în cauză cu autospeciala din dotare, având semnalele acustice și sonore în funcțiune, dar conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Acesta și-a continuat deplasarea până în comuna Budești, unde, pe fondul vitezei excesive, a intrat în coliziune cu un stâlp. Ocupanții autoturismului, doi tineri de 23 și 22 de ani din județul Vaslui și comuna Moisei, au fost transportați la Spitalul din Sighetu Marmației în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma controlului efectuat în autoturism, polițiștii au identificat mai multe pachete de țigarete și alte bunuri susceptibile că ar fi fost sustrase din magazin precum și diferite obiecte despre care există bănuiala că ar fi fost folosite pentru comiterea faptelor.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări în vederea probării întregii activități infracționale ale persoanelor din autoturism, existând suspiciunea că ar fi acționat atât în județul Maramureș, cât și în alte județe.

Acțiunea a beneficiat de o colaborare strânsă între mai multe subunități din cadrul I.P.J Maramureș ( Secțiile de Poliție Rurală 2 Bogdan Vodă, 5 Ocna Șugatag, 7 Suciu de Sus, Polițiile Târgu Lăpuș și Cavnic, precum și Poliția Municipiului Sighetu Marmației, Borșa, Vișeu de Sus), coordonate de Serviciul de Investigații Criminale.

Pe numele ambilor tineri, instanța de judecată a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *