ZELENSZKI arestat preventiv pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă la omor. Și-a înjunghiat soția și fiul în vârstă de 15 ani

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş în dosarul de urmărire penală nr. 236/P/2022 din data de 4 octombrie 2022 şi, în consecinţă, În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 4 octombrie 2022 2021 până în 2 noiembrie 2022 inclusiv a inculpatului ZELENSZKI ATTILA (..) pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută de art. 205 alin. 1 Cod penal, încălcarea ordinului provizoriu de protecţie prevăzută de art. 47 alin. 2 din Legea nr. 217/2003 şi tentativă la infracţiunea de omor calificat prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a şi lit. f Cod penal, cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 4 octombrie 2022.

STIRE INITIALA

Caz șocant la Sighetu Marmației duminică în jurul orei 11.00. O femeie din oraș a fost înjunghiată de 10 ori de bărbatul cu care locuia. Totul s-ar fi petrecut sub privirile a patru copilași minori.

Femeia a fost transportată la Spitalul Municipal Sighetu Marmației Autorul a fost reținut pentru 24 de ore.

ACTUALIZARE

Conform informațiilor obținute pe surse se pare că pe numele agresorului polițiștii din Câmpulung la Tisa ar fi emis un ordin de protecție. Aceleași surse spun că duminică femeia ar fi mers la sora ei în Sighetu Marmației. Acolo, într-un moment în care sora victimei era la animale, agresorul a pătruns în curte și ar fi comis fapta. Martori ar fi fost cei patru copii ai surorii victimei Apoi a fugit.

Surse judiciare spun că bărbatul și-ar fi sunat unul dintre copii cerându-și iertare pentru ce a făcut. El a fost prins de polițiștii sigheteni într-un parc din imediata aproiere a secției de pompieri din Sighetu Marmației.

ACTUALIZARE

Un bărbat de 36 de ani din Câmpulung la Tisa a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea mai multor infracțiuni.

La data de 01 octombrie a.c. la ora 20.29, polițiștii Secției 6 Sarasău au fost sesizați de către o femeie de 35 de ani, care a apelat numărul unic de urgență sesizând faptul că soțul acesteia, un bărbat de 36 de ani din Câmpulung la Tisa a agresat-o fizic. Victima a refuzat transportul la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale și totodată a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

La data de 02 octombrie a.c., la ora 10.00, polițiștii sigheteni au fost sesizați cu privire la faptul că în timp ce victima se afla la sora sa în Sighetu Marmației, soțul său a urmărit-o. Polițiștii au constatat faptul că există risc iminent, motiv pentru care a fost emis ordin de protecție provizoriu împotriva acestuia.

La data de 02 octombrie a.c., la ora 14.20, polițiștii sigheteni au fost sesizați din nou prin apel 112 cu privire la faptul că bărbatul s-a deplasat pe strada Lazu Șesului din Sighetu Marmației, unde i-a aplicat soției sale mai multe lovituri cu un obiect tăietor ascuțit, provocându-i leziuni corporale.

Totodată, fiul acestora, un tânăr de 15 ani, a intervenit pentru a-și apăra mama, moment în care și lui i-au fost provocate leziuni corporale.

Aceștia au fost transportați la Spitalul din Sighetu Marmației în vederea acordării de îngrijiri medicale.​

În urma activităților întreprinse de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei sigheteni, bărbatul de 36 de ani a fost identificat în municipiul Sighetu Marmației, iar față de acesta s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, violare de domiciliu, încălcarea ordinului de protecție provizoriu și tentativă la omor calificat asupra a două persoane vătămate.

Astfel, ieri, 03 octombrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus reținerea bărbatului de 36 de ani. Acesta a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă și urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *