Elevi de la „Barițiu”, la formare profesională în capitala Portugaliei

19 elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Tehnic “George Barițiu” Baia Mare s-au aflat, în perioada 13 iunie – 1 iulie, în Portugalia, pentru a efectua un stagiu internațional de practică în cadrul proiectului 2021-1-RO01-KA121-VET-000006298, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. A fost, de fapt, ultimul flux de mobilități din cadrul acestui proiect, care a permis participanților să efectueze o formare profesională de calitate la Centro de Formação Profissional da Industria Eletronica, Energia, Telecomunicações e Tecnologias de Informação” (CINEL) din Lisabona.

• rezultatele învățării, validate prin documente de mobilitate Europass

Programul de lucru din timpul stagiului a inclus 90 de ore de activități practice, în care elevii au realizat lucrări specifice calificării tehnician operator tehnică de calcul. “În laboratoarele moderne de la CINEL, elevii au lucrat în echipă, au fost supravegheați și îndrumați zilnic de tutorii de stagiu, care au folosit metode didactice activ-participative pentru a le stimula interesul pentru învățarea meseriei și obținerea performanței școlare”, a explicat prof. Mihaela Markovits, coordonator proiect.

În ultima zi de stagiu, a avut loc evaluarea finală, realizată prin probă practică, la care toți elevii au obținut calificative foarte bune. Rezultatele învățării dobândite de participanți, concretizate prin cunoștințe, abilități și atitudini specifice calificării tehnician operator tehnică de calcul, au fost validate prin documente de mobilitate Europass.

• experiențe unice prin programul cultural

Mobilitatea din Portugalia a fost, de asemenea, un bun prilej pentru elevi de a-și dezvolta competențele de comunicare în limba engleză și de a-și lărgi orizontul cunoașterii.

“Casa da Educação Lisabona, organizație intermediară în cadrul proiectului, le-a oferit participanților trăirea unor experiențe unice prin programul cultural pe care l-a organizat pe parcursul celor trei săptămâni de mobilitate”, a adăugat prof. Mihaela Markovits.
Activitățile din timpul mobilității au fost monitorizate permanent de Colegiul Tehnic “George Barițiu” Baia Mare, prin profesorii însoțitori Mihaela Markovits și Andrei Marin Cionca și dir. prof. Simona Valeria Popescu, prezentă în Lisabona în ultima săptămână de stagiu.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *