Scriitorul Ciprian Apetrei îşi lansează două volume la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare 

Luni, 8 august, de la ora 17.00, scriitorul Ciprian Apetrei lansează, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, volumele „Cel de la Geam”, apărută la editura Eikon și „Povești călătoare”, apărută la editura Minela.

Evenimentul va fi moderat de dr. Teodor Ardelean.

„Cel de la geam” este o carte de proză scurtă, în care se regăsesc momente din parcursul s[u între România și Franța, dar și povestiri fantastice care pun împreună teme din mitologia românească și bretonă.

„Povești călătoare” este o culegere de texte scrise de români din lumea largă, care vorbesc despre identitatea celui plecat de acasă, plecând de la întrebarea De unde sunteți dumneavoastră? – de care nu scapă nici un emigrant. Volumul adună 43 de povestiri din 18 țări diferite.

„Această carte este despre oamenii care, la un moment dat, și-au pus granița-n raniță, după versul superb al Adei Milea, și, într-un fel sau altul, au emigrat. Sau doar au călătorit prin lume. „Eu mi-aș băga granița-n raniță/ țara în raniță/și gata”. Despre infinitul de nuanțe personale ale acestui „și gata” este vorba. Despre un vitraliu atât de divers colorat de personalități și circumstanțe, prin care întrând, lumina realității exilului ne oferă un spectacol impresionant. Despre oameni sfâșiați sufletește, pentru că au două „acasă” ca și cum ar avea două inimi. (fragment postfață Vitraliul, de Christian Crăciun).

Ciprian Apetrei este profesor de filosofie, scriitor și jurnalist, stabilit de zece ani în Bretania, Franța. Ca orice ploieștean, este pasionat de politică.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *